Vállalkozói inkubátor programba lehet jelentkezni

Vállalkozói inkubátor programba lehet jelentkezni
Vállalkozóknak és kiskereskedőknek kínál kibontakozási lehetőséget a Metro Systems Románia (MSR) cég Kolozsváron létesítendő központja. Az inkubátor program során a vállalkozóknak lehetőségük nyílik a kiskereskedelmi piaccal való kapcsolatfelvételre, és támogatást kaphatnak a startup típusú vállalkozások kifejlesztésére aTech’N Trade StartupHub elnevezést viselő majdani központban.

A központ szakértői az áruforgalmazás, vendéglátóipar, helyi üzletek, elektronikus cikkek kereskedelme, piackutatás, adatfeldolgozás terén nyújtanak tanácsadást. 

– A Tech'N Trade központot cégünk azért hozza létre, hogy lehetőséget biztosítson a fiatal és dinamikus gondolkodású környékbeli vállalkozóknak ötleteik megvalósítására, hogy életbe léptethessék a kiskereskedelemben is a digitális megoldásokat – nyilatkozta Jürgen Boekholt, az MSR menedzser-igazgatója. – Hiszünk a kolozsvári piac potenciáljában, a hosszú távú együttműködésben, és szeretnénk hozzájárulni a kiskereskedelmi iparág fejlesztéséhez – közölte  Mihai Frențiu, a program koordinátora.

A programba április 22-éig lehet jelentkezni. A megvalósításra váró üzleti javaslatokat online várják, majd a Tech’N Trade és a kezdeményezés partnere, az Activize.Tech személyes beszélgetésre hívja be az arra érdemeseket.  

– A helyi startup-ok ökoszisztémája akkor fejlődhet jól, ha minden szereplője együttműködik, beleértve a nagy cégeket, akik kereskedelmi együttműködési szerződést köthetnek a startup-okkal. A közös munka során pedig tanácsokat adhatnak a termékek kifejlesztésére és az üzleti stratégiára vonatkozólag – magyarázta Mircea Vădan, ClujStartups közösség egyik alapítója és a program mentora.

A programban részt vehetnek azok a cégüket még csak tervező vállalkozók, akik az üzlettechnológiában, vállalkozásfejlesztésben és termék-piacra dobásában járatlanok, de azok a vállalkozók is, akik már létrehozták cégüket, piacra dobtak egy terméket, de annak kiskereskedelmi forgalmazásához partnerekre van szükségük.