U-BT: Visszavágtak Piteşti-nek

U-BT: Visszavágtak Piteşti-nek
A Kolozsvári U-BT férfi kosárlabdacsapata visszavágott a hazai pályán ősszel meglepetésre elszenvedett vereségért a Piteşti-i BCM U gárdájának. Az Argeş megyei csapat otthonában az utolsó pillanatokban csikarta ki a siker a Mihai Silvăşan edzette együttes.

A végeredmény 88:82 (24:21, 14:17, 22:17, 22:33) volt. Nagyszünetig felváltva vezettek a csapatok, de egyik sem tudott döntően meglépni a másiktól. Fordulás után a házigazdák voltak határozottabbak, Kostoski sorozatban elért hét pontjának köszönhetően 11 pontos előnyre tettek szert. Ez a negyed végéig felére olvadt Filip Adamovics sziporkázó játékának köszönhetően (57:53). Az utolsó menet előtt jegyzett ötpontos hátrányt a 35. percben fordította meg az U-BT (65:66), s bár a piteşti-ieknek voltak még felvillanásaik, a győzelem nem siklott ki a kolozsváriak kezéből.

Mihai Silvăşan vezetőedző az együttes honlapjának a következőket nyilatkozta: „Nehéz, megerőltető meccs volt, nagyon örülök, hogy megnyertük. Az is örvendetes, hogy a palánk alatt tudtuk uralni a házigazdákat, tízzel több lepattanót szereztük, mint ők. Gratulálok a fiúknak a sikerhez, de meg kell tartanunk a hidegvérünket, s menjünk tovább, a program továbbra is sűrű

A kolozsvári pontszerzők: Kyndall Dykes 21, Ousmane Barro 19, Filip Adamovics 16, Török Roland és Alekszandar Raszics 14–14, Maxim Pusztozvonov 3 és Teodor Jucan; játszott még Tudor Gheorghe, George Toth és Wilhelm Brosser.

A Nemzeti Liga 15. fordulójának további mérkőzésein: • Nagybányai Municipal Olimpic–Nagyváradi MSC ESK 54:92. Lapzárta után fejeződött be a Marosvásárhelyi Maros KK–Bukaresti Dinamó és a Temesvári KK–Bukaresti Steaua MSC összecsapás. Az időjárás viszontagságai miatt a vendégcsapat nem tudott elutazni Nagyszebenbe, így hétfőre halasztották a helyi ESK és a Galaci Phoenix közötti találkozót. A Krajovai U MSC szabadnapos volt.

Az állás: 1. U-BT 24 pont/13 mérkőzés, 2. Steaua 23/12, 3. Piteşti 22/14.