U-BT: továbbjutás kapujában

U-BT: továbbjutás kapujában
Szerdán következik a negyedik nemzetközi megmérettetés a férfi kosárlabda Európa Kupában a Kolozsvári U-BT csapata számára. Az együttes sorozatban hatodik sikerénél tart, s a láncolatot Koszóvóban sem szakítaná meg.

Az U-BT a Nemzeti Ligában és a nemzetközi kupában is három-három győzelmet aratott, sorrendben a Bukaresti Steaua Eximbank MSC (95:84), a Petrolina AEK Larnaca (65:63), a Nagybányai MKK (91:69), a Gaziantep (73:72), a Nagyszebeni ESK (87:84) és a KB Peja (85:76) ellen. A bajnokságban 11 ponttal vezet az együttes.

A FIBA Europe Cup G-csoportjában szerdán este fél nyolckor rendezik KB Peja elleni mérkőzést. Mihai Silvăşan vezetőedző a keddi elutazás előtt az egyesület honlapjának bizakodóan nyilatkozott.

„Olyan mérkőzés ez, amelynek nyomán továbbjuthatunk a csoportküzdelmek második szakaszába. Folytatnunk kell a győzelmi sorozatot, a mostani jó időszakot. Még ha nehéz is lesz a kiszállás, csak arra gondolunk, hogyan legyen a legjobb a meccs idején, s hogy győzelemmel térjünk haza” – mondta a mester.

A csoportban három sikert ért el az U-BT, ha ismét nyer, akkor már matematikailag továbbjuthat. Az összecsapást élőben közvetíti a nemzetközi kosárlabda-szövetség (FIBA) YouTube csatornája. A G-csoport másik meccsén a török Gaziantep Basketbol a ciprusi Petrolina AEK Larnacát fogadja.

Az állás: 1. U-BT 6 pont, 2. Gaziantep 5, 3. KB Peja 4, 4. Petrolina AEK 3.