Szervezhetők esküvők, keresztelők. Melyek a feltételek?

Szervezhetők esküvők, keresztelők. Melyek a feltételek?
A járvány ugyan még nem ért véget, de eljött az ideje annak, hogy ismét lehessen esküvőket, keresztelőket és más rendezvényeket tartani - jelentette a miniszterelnök, aki szerint július 1-jétől újabb lazításokról tárgyalnak majd.

Florin Cîţu rámutatott: a május 15-én beígérteknek megfelelően a kormány lazító intézkedéseket vezet be június 1-jétől, és - a járványadatok függvényében - július 1-jétől, majd augusztus 1-jétől újabb könnyítések következhetnek.

„Már mindenki nagyon várta az egy éve halogatott magánrendezvényeket. Itt az ideje, hogy az emberek ismét örülhessenek az esküvőknek, keresztelőknek – fogalmazott. Arra az intézkedésre utalt, miszerint ismét engedélyezik ilyen események szervezését, zárt térben legtöbb 50, kültéren legtöbb 70 személy részvételével.

Meglátása szerint a beoltottak által élvezett előnyök nem tekinthetők privilégiumoknak.

„Ez a normalitás. Voltaképpen ezt tesszük: lépéseket teszünk a normalitás felé. Ezek nem kiváltságok, nincs ebben semmi különleges, így éltünk a járvány előtt” - nyomatékosította. Úgy véli: az, hogy 50 százalékos kapacitással kinyithatnak a bárok, klubok és diszkók, de csak beoltott személyeket engedhetnek be, szintén nem kiváltság, hanem „bátorítás”.

"Én így látom a dolgokat. Arra biztatjuk az embereket, hogy oltassák be magukat, hogy mielőbb térhessünk vissza a normalitáshoz" - tette hozzá a kormányfő, akit az Agerpres idéz.