Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

CFR 1907: HORVÁT TÁMADÓ ÉRKEZHET

A Kolozsvári CFR 1907 labdarúgócsapata sajtóhírek szerint horvát csatárt igazolt a Nagyszebeni AFC Hermannstadttól Gabriel Debeljuh személyében. A támadó 2022 júniusáig szerződésben van a szebeniekkel, ezért a kolozsváriaknak legalább 250 ezer eurót kell kifizetniük érte, de ez akár a duplájára is emelkedhet a gsp.ro szerint, s ha más együtteshez igazolna, akkor 20% járna az árából az Anamaria Prodan által menedzselt gárdának. Az előző idényben Debeljuh 13 gólt lőtt a Hermannstadt 32 mérkőzésén. A transfermarkt.com szakportál szerint a horvát csatár piaci ára 700 ezer euró. A 23 éves támadó szabadon igazolhatóként érkezett a Hermannstadthoz 2019-ben, az olasz Serie D-ben szereplő Este csapatától. Ifiként a sportkarrierjét a horvát Rovinjnél kezdte, majd olasz csapatokhoz került (FC Torino, Piacenza, Mantova és Este).

MAGYAR NB I.: DIÓSGYŐRÉ A BORSODI RANGADÓ

A Diósgyőri VTK hazai pályán, Miskolcon 5099 néző előtt egy góllal legyőzte megyei riválisát, a Mezőkövesd Zsóry FC-t a labdarúgó OTP Bank Liga első fordulójában. A mérkőzést a hazaiaknál végigjátszotta a román idegenlégiós Gheorghe Teodor Grozav.

Eredmény, OTP Bank Liga, 1. forduló: • Diósgyőri VTK–Mezőkövesd Zsóry FC 2–1 (gól: Iszlai Bence – 8., 11 m és Sztefan Drazsics – 19. perc, illetve Berecz Zsombor – 27. perc; kiállítva: Mirko Ivanovszki – 93. perc, DVTK).

POZITÍV LETT NISIKORI KORONAVÍRUSTESZTJE

Pozitív koronavírusteszt miatt a japán Kej Nisikori visszalépett a jövő héten kezdődő New York-i, eredetileg Cincinnatibe tervezett keménypályás tenisztornától. A férfi világranglista korábbi negyedik helyezettje – aki jelenleg a 31. helyen áll – vasárnap közölte, hogy két héttel a US Open rajtja előtt megfertőződött.

„Ma reggel Floridában ellenőriztek, és a Covid-19-tesztem pozitív lett. Holnap akartam New Yorkba repülni, de így most itt maradok, és visszalépek Cincinnatitől” – jelentette be a 30 éves játékos, hozzátéve, enyhe tünetei vannak, és házi karanténba vonul. Az éljátékosok közül a címvédő spanyol Rafael Nadal és kanadai Bianca Andreescu mellett a nőknél a világelső Ashleigh Barty, a tavalyi US Openen elődöntős svájci Belinda Bencic, a 2019-ben ugyancsak a négy közé jutott ukrán Jelina Szvitolina, a világranglistán hetedik holland Kiki Bertens, illetve a 2004-ben bajnok orosz Szvjetlána Kuznyecova is jelezte, nem vesz részt az augusztus 31-én kezdődő Grand Slam-tornán.