Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

U NTT DATA: 16 ÉVES JÁTÉKOS ÉRKEZETT

A Kolozsvári U NTT Data női röplabdacsapata újabb játékos szerződtetését jelentette be honlapján (www.u-cluj.ro). Az ötödik szerzemény a mindössze 16 esztendős Iulia Duma, aki sportkarrierje során játszott még a Nagybányai ISK (2016–2018) és a Nagylaki Victoria (2018–2020) csapatában. Emellett tagja volt a korosztályos U16-os válogatottnak is. Iulia Duma kettős igazolással lett a fekete-fehéreké, a Kolozsvári Sportiskolát is erősíti majd.

Az U NTT Datához korábban még Ioana Alexandra Cauc, Maria Valentina Badea, Mara Dumitrescu és Natalia Preda érkezett, Paula Tarţával és Gabriela Dancuval szerződést hosszabbítottak, Sabina Micleának, Raluca Cocoşnak, Adina Stanciunak, Simina Străchinescunak, Alexandra Barának, Sipos Melindának és Angelica Podinănak érvényes szerződése van, Ioana Vodă, Alina Gagea és Andreea Tămaş távozott.

MARAD AZ ÖT CSERE A FOCIBAN

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) jövő július 31-ig meghosszabbította az öt cserelehetőségre vonatkozó átmeneti szabályt. A szervezet szerdai döntésének értelmében a klubok és a válogatottak így a következő szezonban is élhetnek a koronavírus-járvány utáni, játékosokat érő nagy terhelés miatti szabállyal. A határozatot a sportág szabályalkotó testülete (IFAB) is elfogadta.

IV. LIGA: KEDDEN JÁTSSZÁK A DÖNTŐT

A Kolozs megyei labdarúgó IV. liga döntőjének első (s lehet egyetlen felvonását) kedden 18 órakor Révkolostoron (Vad) játssza a Dési Szamos és a Kolozsvári Victoria (volt Supporter 2.0). A héten a csapat tagjai kötelező koronavírusteszten esnek át, a désieket csütörtökön, a kolozsváriakat pénteken ellenőrzik. Amennyiben a találkozót a désiek nyerik, a 25-én esedékes visszavágót már nem játsszák le (mivel a Szamosnak a táblázaton a megfelezett pontszámok után is már egy pont előnye volt). Kolozs megye győztese aztán a III. ligába jutásért a Bihar megyében első Nagyváradi Atletic Clubbal és Szatmár megye bajnokával hármas tornán vesz részt semleges pályán (valószínűleg Zilahon).

KATARI VB-PROGRAM: NAPI NÉGY CSOPORTMECCS, ARANYVASÁRNAPI DÖNTŐ

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) ismertette a 2022-es katari világbajnokság időrendjét, ezek szerint a csoportkörben naponta négy mérkőzést rendeznek, az első két forduló találkozóit 11 órán keresztül játsszák. Az első összecsapás helyi idő szerint 13 órakor (közép-európai idő szerint 12 órakor) kezdődik, a második 16 órakor, a harmadik 19 órakor, míg a negyedik 22 órakor. A 12 napon át tartó csoportkör – amelyben 32 csapat küzd – utolsó fordulójában, valamint az egyenes kieséses szakaszban 18 órakor és 22 órakor lesz a kezdés. A katari stadionok közötti aránylag kis távolság miatt az ott tartózkodó drukkerek naponta egynél több mérkőzést is meg tudnak nézni a helyszínen. A vb nyitómérkőzését november 21-én, hétfőn 13 órától rendezik a 60 ezer néző befogadására alkalmas al-Bayt Stadionban. A bronzmérkőzésre a Kalifa Nemzetközi Stadionban kerül sor december 17-én, a döntőt pedig másnap 18 órától játsszák a 80 ezer néző befogadására alkalmas Loszaíl Nemzeti Stadionban. Utóbbiban lesz az egyik elődöntő is, míg a másiknak az al-Bayt Stadion ad otthont. A vb-k történetében először rendezik meg télen a tornát.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei