Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

U FC: SZILÁGYI ZSOLT A CSAPATMENEDZSER

A Kolozsvári U FC másodosztályú labdarúgócsapata első újdonságként közölte a honlapján, hogy Szilágyi Zsoltot 2020. január 1-jétől kinevezték csapatmenedzsernek. A népszerű „Sisi”, aki teljes futballkarrierjét az egyetemistáknál töltötte, Adrian Falub edző két hónappal korábbi érkezésénél is első lehetőségként merült fel erre a posztra. Az utóbbi két évben Szilágyi Zsolt az egyesület gyerek- és ifjúsági központjának csapatmenedzsere volt, és Daniel Sima társaságában a korosztályos, U17-es csapatot is edzette.

POTAISSA: BÚCSÚ A FÉRFI KÉZILABDA ROMÁN KUPÁTÓL

Nem jutott a férfi kézilabda Román Kupában a legjobb négy közé a Tordai Potaissa csapata, miután súlyos vereséget szenvedett a bajnoki címvédő Bukaresti Dinamótól. A fővárosi mérkőzésen a házigazdák nyolc góllal nyertek, a Dinamó találatainak egyharmadát Amine Bannour szerezte (12 gól). A tordaiaktól a legeredményesebb Thalmaier Roland volt 6 góllal, őt Georgică Cântec, Cristian Ghiţă és Tálas Elemér Huba követte 5–5-tel.

Eredmények: • Bukaresti Dinamó–Tordai Potaissa 36–28 (18–13) • Alexandriai MSC (I. liga)–Dél-Dobrudzsai KK 31–38 (15–17) • Bákói MSC–Buzăui KK 28–26 (16–14) • Botoşani-i Magnum (I. liga)–Temesvári Politechnika MSC 21–24 (10–12). A győztesek jutottak a Final Fourba.

FÉRFI RÖPLABDA: ZILAHI SIKER

A férfi A1-osztályú röplabdabajnokság 9. fordulójának zárómérkőzésén a Zilahi MRK nagy küzdelemben legyűrte a Krajovai U MSC-t.

Végeredmény: • Zilahi MRK–Krajovai U MSC 3:2 (–22, 23, –22, 18, 11). A januári folytatásig a bajnokság állása: 1. Galaci Arcada 24 pont, 2. Bukaresti Dinamó 23, 3. Zilah 20, 4. Krajova 18, 5. DÉSI EGYESÜLÉS 16, …, 7. KOLOZSVÁRI UNIVERSITATEA SPORTKLUB 8, …, 10. ARANYOSGYÉRESI MSC 1.

Idén még a Román Kupa küzdelmeinek második szakaszát, a legjobb négy közé kerülésért vívott találkozókat bonyolítják le mindkét nemnél. 

A férfiaknál a Dési Egyesülés szombaton 17 órakor a Galaci Arcadát fogadja, ezenkívül még Krajovai U MSC–Buzăui Gloria MSC és Bukaresti Steaua–Zilahi MRK találkozókat rendeznek, a Bukaresti Dinamó már a Final Four tagja, már december elsején lejátszotta mérkőzését a Temesvári UV ellen (3:0).

A hölgyeknél is csak három meccs maradt, miután a Bákói Ştiinţa 3:0-lal búcsúztatta a Piteşti-i Argeşt még a múlt hétfőn. A Kolozsvári U NTT Data a sokszoros bajnok Balázsfalvi Volei Alba otthonába látogat vasárnap 12 órakor, a másik két összecsapás: Galaci Belor ESK–Târgoviştei MSC és Bukaresti Dinamó–Lugosi MSC.

VARGA ZSOLT AZ ÉV EDZŐJE A VÍZILABDAEDZŐK VILÁGSZERVEZETÉNÉL

A Vízilabdaedzők Világszervezeténél (WWPCA) Varga Zsolt és Alessandro Campagna lett holtversenyben az év edzője. A vlv.hu szaklap beszámolója szerint a szervezet tavaly érdemesített első ízben klubedzőt erre a rangos elismerésre, addig a díjat kizárólag szövetségi kapitányok kapták meg. Varga Zsolt irányításával a Ferencvárosi Torna Club-Telekom Waterpolo mindent megnyert: bajnokságot, Magyar Kupát, Bajnokok Ligáját és Európai Szuperkupát. Campagna vezetésével az olaszok idén megnyerték a világbajnokságot. A női szakágban a szintén vb-aranyérmes Egyesült Államok szövetségi kapitánya, Adam Krikorian lett az év edzője.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

TENISZ: ŢIG MENETEL HUAHINBEN

Elődöntőbe jutott a 25 esztendős Patricia Maria Ţig (105. a világranglistán) a thaiföldi Huahinben rendezett, 275 ezer dollár összdíjazású, keménypályás tornán, miután sorozatban harmadik kínai ellenfelét is legyőzte.

Sport
Sport
Sport
Sport
Sport
Sport