Ria, ria , Hungária! – így hergelték a lengyelek a románokat Bukarestben

Ria, ria , Hungária! – így hergelték a lengyelek a románokat Bukarestben
Botrányba fulladt péntek este Bukarestben a román-lengyel labdarúgó mérkőzés, amelyre a 2018-as, oroszországi labdarúgó-világbajnokság európai selejtezősorozatában került sort. Amint az különben várható volt, a két szurkolótábor összecsapott, a rendfenntartó erőknek közbe kellett lépniük.

Az Agerpres jelentése szerint tizenkét lengyel és öt román szurkolót bekísértek, közülük öt románt és két lengyelt 24 órára őrizetbe vettek. A mérkőzésen - szakértők szerint - a románok az elmúlt évek egyik leggyengébb teljesítményét nyújtották a pályán, a lengyelek 3-0-ás győzelme megkérdőjelezhetetlen.

Beszámolók szerint a román szurkolók már az első félidőben pirotechnikai eszközöket lövöldöztek a lengyel drukkerek közé, jutott belőle a pályára is, az egyik Robert Lewandowski mellett robbant fel. A lengyel csatár összeesett, de aztán folytatni tudta a játékot, mi több, két gólt is lőtt. A lengyelek sem maradtak alul, ami a provokációt illeti, a vendégcsapat szurkolói azzal fokozták “robbanásig” a hangulatot, hogy a „Ria, Ria, Hungária” rigmust énekelve a magyarokat éltették.

A péntek esti rendbontás miatt a románok  számolhatnak azzal, hogy a következő, a dánok elleni hazai meccsüket zárt kapuk mögött kell lejátszaniuk, de súlyosabb büntetés sem kizárt.