Rekordszámú látogatóval zárult a Kolozsvári Magyar Rajzfilmhétvége

Rekordszámú látogatóval zárult a Kolozsvári Magyar Rajzfilmhétvége
Tizennégy vetítés, két hétvége, tizenhét mese, két mozi, tizenhárom nyeremény és közel 2500 látogató a Kolozsvári Magyar Rajzfilmhétvégén – összegezte számokban a magyar rajzfilmhétvégéket Oláh Emese alpolgármester sajtófelelőse hétfői közleményében.

„Teltházas vetítések, kortárs és klasszikus magyar rajzfilmek: minden elvárásunkat felülmúlta az idei eseménysorozat. Nagyszerű azt látni, hogy ekkora igény van a magyar rajzfilmekre. Biztos jövőre is megszervezzük, hiszen a visszajelzésekből azt látjuk, hogy egyértelműen fontosak ezek az alkalmak a kolozsvári családosoknak. Szülők, nagyszülők, gyerekek, fiatalok, azaz minden korosztály megfordult az eseményen" – nyilatkozta Oláh Emese, Kolozsvár RMDSZ-es alpolgármestere.

Két egymás utáni hétvégén, november 11-12-én és november 18-19-én, a negyedbeli mozik adtak otthont a Kolozsvári Magyar Rajzfilmhétvégének. Az esemény nagy népszerűségnek örvendett mindkét alkalommal, hiszen bevonzotta a kolozsvári és a Kolozsvár környéki magyar családokat. Először lehetett megtekinteni a Székelyföldi Legendárium összes megjelent meséjét, és az egyértelmű közönségkedvencet, a Vukkot pedig a tervezett két alkalom helyett, háromszor vetítették a nagy érdeklődésre való tekintettel. A belépés idén is ingyenes volt minden vetítésre.

Borítókép: A rajzfilmhétvége bevonzotta a kolozsvári és a Kolozsvár környéki magyar családokat FOTÓ: BETHLENDI TAMÁS