Novák Katalin ajándékai a brit királyi párnak: monogramos túrabakancs és lovas kisplasztika

Novák Katalin ajándékai a brit királyi párnak: monogramos túrabakancs és lovas kisplasztika
Ilyen öltözetben és hangulatban indult Novák Katalin férjével a westminsteri apátságba. Magyarország államfője a Facebook-oldalán bemutatta a brit királyi párnak szánt ajándékokat.

„Istvánnal elindultunk a westminsteri apátságba III. Károly király és Kamilla királyné koronázására.” – közölte fényképes bejegyzésében Novák Katalin, akinek személyében hivatalban lévő magyar államfő most először vesz részt brit uralkodó koronázásán.

A rangos eseményre a szokásoknak megfelelően több ajándékkal is készült Magyarország képviselője: Marton László lovas kisplasztikája és a túrabakancsok személyes ajándéknak bizonyulnak.

„Közismert, hogy III. Károly király szenvedélyesen szereti a lovakat. A néhai Marton László, a XX. századi magyar szobrászat egyik legjelentősebb alkotója pedig Károly király jóbarátja volt. Marton vendégeskedett is az akkori trónörökösnél, aki megnyitotta a művész egyik angliai kiállítását is. Ezért esett a választásom Marton lovas kisplasztikájára.” – közölte közösségi oldalán Novák Katalin.

Magyarország másik ajándéka gyakorlatiasabb: a királyi pár hivatalos monogramjaival ellátott túrabakancs. „A királyi pár nagyon szereti a természetet, nagyon szeretnek túrázni. Kéktúrázóként tudom, hogy a jó bakancs elengedhetetlen a túrázáshoz, ezért ajándékozok a királyi párnak Magyarországon gyártott túrabakancsot, ami attól különleges, hogy bele vannak gravírozva Károly király és Kamilla királyné monogramjai.” – olvasható a magyar államfő bejegyzésében.

Fotók: Novák Katalin/Facebook