Női kézilabda BL: román és magyar siker

Női kézilabda BL: román és magyar siker
A női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének 2. fordulójában a címvédő Bukaresti CSM a hétgólos svéd Isabelle Gulldén vezérletével három góllal nyert a szlovén RK Krim Mercator Ljubljana vendégeként. Az FTC kiütéssel nyert a Népligetben.

Ljubljanában a végeredmény 24–21 (14–9) volt az Aurelian Roşca edzette bukarestiek javára.

További eredmény: • Larvik (norvég)–Midtjylland (dán) 24–22 (9–11). A Team Esbjerg (dán)–Győri Audi ETO KC mérkőzés lapzárta után fejeződött be.

A 2. csoport állása: 1. GYŐR 8 pont/5 mérkőzés, 2. Larvik 7/6, 3. Midtjylland 6/6 (150–151), 4. Ljubljana 6/6 (155–173), 5. BUK. MSC 5/6, 6. Team Esbjerg 2/5.

Az FTC fölényesen nyert a Thüringer ellen

A Ferencvárosi TC 32–24-re legyőzte a német Thüringer csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája második csoportkörének 1. csoportjában, a második forduló szombati játéknapján.

Az FTC ezt megelőzően legutóbb több mint kilenc éve, 2008. január 6-án játszhatott a népligeti sportcsarnokban Bajnokok Ligája-mérkőzést. Mivel a BOK (korábbi Syma) Csarnok a középdöntő minden időpontjában foglalt, az európai szövetség (EHF) engedélyezte, hogy a csapat a teljesen megújult Elek Gyula Arénában fogadja ellenfeleit.

Utoljára a meccs harmadik percében, 2–2-nél volt döntetlen az állás, amikor a Győri ETO és a Siófok korábbi játékosa, a spanyol Macarena Aguilar Díaz volt a vendégektől eredményes. A folytatásban Bíró Blanka remek kapusteljesítményére és Schatzl Nadine góljaira alapozva fokozatosan növelte a különbséget a Ferencváros. A magyar együttes holland légiósa, Danick Snelder rendkívül motiváltan kézilabdázott, nyilván azért is, mert hat évet töltött a Thüringer együttesében.

Amikor az ellenfél 7–3 után elkezdett felzárkózni, Elek Gábor vezetőedző az időkéréskor hatékonyabb, keményebb védekezést kért a játékosaitól, de a németek tovább csökkentették a különbséget (10–9). Az első félidőből hátralévő időben viszont már csak egy gólt kapott az FTC, így a szünetben ismét megnyugtató előnnyel vezetett (15–10).

Szucsánszki Zita és Hornyák Dóra vezérletével a második felvonást is remekül kezdte a magyar csapat, amely tíz perc alatt 7–1-es sorozatot produkált, ezzel tulajdonképpen eldöntötte a meccset. Mivel ebben az időszakban már a támadás mellett védekezésben is pontos volt a Ferencváros, kisvártatva a tíz gólt is meghaladta a különbség (23–12), amely a lefújásig csupán hárommal csökkent (32–24).

A Thüringer játékosai közül Meike Schmelzer, Kerstin Wohlbold és a francia Manon Houette is négyszer volt eredményes, a csapat magyar légiósa, Planéta Szimonetta három gólt dobott. A német csapatnak román idegenlégiósa is van  Crina Pintea személyében.

A montenegrói Buducsnoszt Podgorica 13 gól különbséggel nyert idegenben, az orosz Asztrahanocska otthonában – a mérkőzés legjobbja a vendégek román idegenlégiós, Cristina Neagu volt 8 góllal.

Eredmények, 2. csoportkör, 2. forduló, 1. csoport: • Ferencvárosi TC-Rail Cargo Hungaria–Thüringer HC (német) 32–24 (15–10) • Asztrahanocska (orosz)–Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) 21–34 (9–18) • Vardar Szkopje (macedón)–Metz (francia) 23–21.Az állás: 1. Vardar 11 pont, 2. FTC 9, 3. Buducsnoszt 8, 4. Metz 4 (143–143), 5. Thüringer 4 (149–164), 6. Asztrahanocska (orosz) 0.

A csoportok első négy helyezettje jut tovább a negyeddöntőbe.

 

Az MTI-felvételén nagy csatában a ferencvárosi Nerea Pena Abaurrea (középen), valamint Crina Elena Pintea (balra) és Anika Niederwieser, a Thüringer HC játékosai

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

A hétvégén negyedik alkalommal rendezik meg a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjét a Papp László Budapest Sportarénában, ahol másodszor lehet aranyérmes a Győri Audi ETO KC.
Sport