Népszámlálás: A pontos tájékoztatás fél siker

Népszámlálás: A pontos tájékoztatás fél siker
Minél többen tudunk a népszámlálás fontosságáról, annál többen veszünk részt rajta. Minél többen tisztában leszünk az összeírás módszereivel, annál több embernek tudunk majd segíteni. A tájékoztatásban számítunk érdekképviseleti szervezeteinkre, önkormányzati képviselőinkre, a történelmi magyar egyházakra, az oktatási intézményekre, ifjúsági és diákszövetségekre, kulturális, gazdasági és szociális szervezetekre is.

Tájékozódjunk biztos forrásból

A Népszámlálás.ro honlap a romániai magyarok összeírását elősegítő tájékoztató és támogató kampány alapfelülete.

 – Célunk, hogy a népszámláláson minden magyar származású, etnikumú, anyanyelvű személy részt vegyen és vállalja identitását, vallja magát magyarnak.

 – Fontosnak tartjuk, hogy az összeírás hatékony és korrekt legyen: lehetőleg minden magyar nemzetiségű személy töltse ki a kérdőívet, ezt anyanyelvén tegye meg, ezáltal is biztosítva a nyert adatok érvényességét, megbízhatóságát.

A Népszámlálás.ro működtetője a kolozsvári Közpolitikai Elemző Központ Egyesület. Naprakész, pontos információkkal tájékoztatjuk a közösséget, és módszertani útba igazítást nyújtunk az azt igénylőknek.

  Arra kérünk mindenkit, hogy ha a kérdőív kitöltése során nehézségbe ütközik, vagy kérdése merül fel, keressen minket. Megteheti ezt a honlapunkon vagy a Facebook-oldalunkon: innen elérhető lesz a Boti, a népszámos chatbot szolgáltatásunk, amit arra fejlesztünk ki, hogy hatékony segítséget tudjon nyújtani a gyakori kérdések esetén. Március 14-étől kezdve a népszámlálás időszaka alatt pedig működni fog telefonos ügyfélszolgálatunk: ezen keresztül telefonos segítséget is nyújtunk azoknak, akik ezt igénylik. A magyarlakta települések jó részén önkéntesek, „népszámosok” is segítenek majd a felmerülő kérdések megválaszolásában.

A népszámláláson mutassuk meg: itt élünk, így élünk!