Mozgalmas nap a határon: bőröndben akartak kiutazni az afgán nők

Mozgalmas nap a határon: bőröndben akartak kiutazni az afgán nők
Az aradi határőrség két nagy méretű bőröndre lett figyelmes egy üres fülkében a Bécsbe tartó vonaton: kiderült, az üres fülke bőröndjei már nem voltak üresek, két afgán származású nő, egy 25 és egy 59 éves szeretett volna átjutni a határon illegálisan.

A Bukarest-Bécs útvonalon közlekedő Inter Regio vonaton kora hajnalban találták meg a nőket. Az ellenőrzést folytatták, és egy másik fülkében egy szintén afgán férfit igazoltattak, akiről gyanítják, hogy segített a nőknek elbújni, hogy elhagyhassák az országot illegálisan. A nők nem akartak nyilatkozni az első kihallgatás során – tájékoztat a Hotnews hírportál. Csupán annyit mondtak, hogy szerettek volna átjutni Schengen övezetbe, és azért választották a bőröndös “módszert”, mivel nem rendelkeznek vízummal.

A bihari határőrök is igazoltattok ma reggel egy férfit, aki szintén illegálisan akarta elhagyni Romániát: a Zsibó-Debrecen útvonalon közlekedő szerelvényben egy férfit találtak elbújva az ülés alatt. A 20 éves Mohammed B. iraki származású, és nyilatkozata szerint Németországba akart eljutni. A fiatalember ideiglenes romániai tartózkodási engedéllyel rendelkezik. Törvénytelen határátlépési kísérlet miatt indítanak eljárást a hatóságok.