Meddig tart a fagyos idő?

Meddig tart a fagyos idő?
Ezen a héten fagyos lesz az idő, de szombattól felmelegedés várható, a sokéves átlagnál magasabb hőmérsékleti értékekkel - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat február 6-19. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben ezen a héten szintén fagyos lesz az idő, átlagban mínusz 5 és mínusz 2 fok közötti nappali csúcsértékekkel, illetve mínusz 18 és mínusz 9 fok közötti éjszakai minimumokkal. Február 13-tól felmelegedés várható, a sokéves átlaghoz közelítő, majd ezt meghaladó hőmérséklettel, csúcsértékek 4 és 7 fok, a minimumok mínusz 5 és 2 fok között ingadoznak majd. Ezen a héten február 12-ig elszórtan enyhe havazás elképzelhető, utána csapadék nagyobb valószínűséggel csak február 16. után várható.

A hegyekben ezen a héten fagyos idő várható, a nappali hőmérséklet átlagos csúcsértéke mínusz 12 és mínusz 8 fok között alakul, éjszaka mínusz 20 fokig is lehűlhet a levegő. Február 11. után felmelegedés következik, a hőmérséklet a sokéves átlaghoz közelít, február közepétől pedig meg fogja haladni ezt az értéket. Ezen a héten február 12-ig helyenként enyhe havazás elképzelhető, utána csapadék nagyobb valószínűséggel a második hét végén várható.