Magyarország elismeri a romániai oltási igazolást

Magyarország elismeri  a romániai oltási igazolást
Magyarország elismeri a Romániában kiállított oltási igazolást, amely felhasználható a Magyarországra történő karantén-kötelezettség nélküli beutazáshoz és a szolgáltatások igénybevételéhez is – tudatta csütörtökön Facebook-oldalán a Kolozsvári Magyar Főkonzulátus. A határátlépésnél elegendő bemutatni az oltást követően kiadott kétnyelvű (román-angol) igazolást.

A Magyarországon védettségi igazoláshoz kötött szolgáltatások (mint például strandok, színházak, szállodák és vendéglátóhelyek zárt helyiségeinek látogatása) igénybevétele ugyanezzel az igazolással lehetséges.

Mindemellett továbbra is igényelhetnek magyar védettségi igazolványt azok a magyar állampolgárok, akik Romániában kapták meg a koronavírus elleni védőoltást. A védettségi igazolvány igényelhető személyesen bármely magyarországi kormányablaknál vagy online, az elektronikus Ügyfélkapun keresztül – tájékoztat a főkonzulátus. Mint írják, az Ügyfélkapu létrehozásával és a védettségi igazolvány igénylésével kapcsolatban továbbra is állnak az igénylők rendelkezésére a főkonzulátus munkatársai.