Magyar ellenfél következhet a CFR-nek

Magyar ellenfél következhet  a CFR-nek
Kisorsolták ma Nyonban a labdarúgó Konferencia-liga selejtező harmadik fordulójának párosítását.

A Kolozsvári CFR, amennyiben túljut a török Adana Demirsporon, a Magyar Kupa győztesével, a Zalaegerszeggel játszhat, ennek persze az is feltétele, hogy a ZTE FC is felülmúlja a horvát Osijeket. Amennyiben összejönne a meggyszínű mezesek és a kék-fehérek párharca, annak első mérkőzését a Fellegváron rendeznék, és a visszavágót játszanák Zalában.

A harmadik fordulóban a párharcok első találkozóit augusztus 10-én rendezik, míg a visszavágókra egy héttel később kerül sor.

Ami a további román csapatokat illeti, a BL-től az első selejtezőfordulóban búcsúzó bajnok Konstancai Farul – amely a második fordulóban az örmény Urartuval játszik – ellenfele a következő körben az észt Flora Tallin lenne, a párharcot a Farul kezdheti itthon. A Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–CSZKA Szófia párharc győztese a Torpedo Kutaisi (georgiai)–FC Aktobe (kazah) továbbjutójával játszik, a FCSB-nek (amely a CSZKA Szófia 1948 együttesével méri össze erejét a 2. fordulóban) pedig a dán Nordsjaelland jutott.

Magyar részről a Debreceni VSC kapott konkrét ellenfelet: amennyiben a hajdúsági együttes sikerrel veszi az örmény Alaskert elleni második kört, akkor az osztrák Rapid Wiennel csap össze.

A magyar csapatok közül a Bajnokok Ligájából átkerült Ferencvárosnak lehet a legkönnyebb feladata, ha túljut az ír Shamrock Roversen, ugyanis a máltai Hamrun Spartans és a georgiai Dinamo Tbiliszi párharcának továbbjutójával találkozik a folytatásban. Végül, az OTP ligában újoncként ezüstérmes Kecskeméti TE a holland Twentével vagy a svéd Hammarbyval küzdhet meg, ha túljutnak a lett Riga FC gárdáján.