Letartóztattak egy román embercsempészt Szolnokon

Letartóztattak egy román embercsempészt Szolnokon
Letartóztattak egy 34 éves román férfit, aki január végén húsz, feltehetően szír állampolgárt akart Ausztriába szöktetni ismeretlen társai közreműködésével - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a férfi január 29-én reggel egy román felségjelzésű tehergépkocsival haladt a 4-es számú főúton Budapest irányába. Szolnok külterületén, a főút 95-ös kilométerszelvényénél a NAV járőrei intették le a gépjárművet. A férfi a járőrök jelzésére megállt ugyan a teherautóval, de kiugrott a vezetőfülkéből és elfutott.
    A NAV járőrei rövid időn belül elfogták a férfit és átvizsgálták a tehergépkocsit. A jármű rakterében húsz, feltehetően szír állampolgár tartózkodott, akiket a román férfi a magyar-román államhatár közelében vett fel azzal a céllal, hogy ezer euroért Budapesthez közel, az M5-ös autópálya egyik kijáratához szállítsa és ismeretlen társai közreműködésével átszöktesse őket az osztrák-magyar államhatáron - írták. A Szolnoki Járási Ügyészség azért indítványozta a gyanúsított letartóztatását, mert fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója január 30-án elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzés nem végleges, mert a gyanúsított és védője fellebbezett.

Ma hajnalban a nagylaki közúti határátkelőhelyen találtak huszonkét határsértőt a rendőrök egy török kamionban - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t. A raktérben megbújó migránsok szír és iraki állampolgárnak vallották magukat. A migránsokat a rendőrök előállították a nagylaki határrendészeti kirendeltségre, velük szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Borítókép: illusztráció

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Román embercsempészeket fogtak el szombaton Röszkén, a két férfi tizenegy migránst próbált Magyarországon keresztül Nyugat-Európába szállítani – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.
Közhír

Hétfőn, azaz ma és kedden a szokásos program szerint fogadják az ügyfeleket a belügyminisztérium járművezetői jogosítványokat, forgalmi engedélyeket, útleveleket és személyi igazolványokat kiállító hivatalai – közölte vasárnap a szaktárca. Az Agerpres hírügynökség tájékoztatása szerint május 1. és 6. között szünetel az ügyfélfogadás ezekben a hivatalokban.

Közhír