Leállítja a kisinyovi járatait a Wizz Air

Leállítja a kisinyovi járatait a Wizz Air
Március 14-től leállítja az összes, Kisinyovba tartó, és onnan induló repülőjáratát a Wizz Air légitársaság. Amint a Wizz Air közleményéből kiderül, a Moldova Köztásaság légterét illető, fokozott biztonsági kockázatok miatt döntött így.

„A Wizz Air a közelmúltbeli moldovai fejlemények és a különböző helyi és nemzetközi hatóságokkal és ügynökségekkel való folyamatos egyeztetések alapján azt a nehéz, de felelősségteljes döntést hozta meg, hogy március 14-től felfüggeszti kisinyovi járatait” – írta a tájékoztatás alapján a Hotnews hírportál.

A Wizz Air megállapítása szerint, „az ország légterében fokozott, de nem fenyegető kockázat áll fenn”; mint írják, folyamatosan követik az eseményeket, és ha szükséges, az utasok és a személyzet biztonsága érdekében további lépéseket is tesznek.

A légitársaság egyúttal azt is bejelentette, hogy bővíti járatait Iaşiba (Jászvásárra), ami autóúton csak néhány órányira van Kisinyovtól. A romániai bővítés egyszerre jelent új járatokat (például a Iaşi és Berlin közötti útvonalon), valamint a járatok gyakoriságának megnövelését is, például Barcelona, Milánó-Bergamo, Bologna, Róma-Ciampino, Róma-Fiumicino, Dortmund, Larnaca, London-Luton és Treviso irányába.

Az érintett utasok, akik közvetlenül a wizzair.com honlapon vagy a légitársaság mobilalkalmazásán keresztül foglaltak repülőjegyet március 14-e utánra, e-mailben kapnak a járattörlésről értesítést, és választhatnak az ingyenes átfoglalás, a 100 százalékos készpénz-visszatérítés vagy az eredeti viteldíj 120 százalékának Wizz-kreditben való jóváírása között.

Borítókép: wizzair.com