VIDEÓK - Kulturális műsorral ünnepelték Ukrajna Függetlenségének Napját

VIDEÓK - Kulturális műsorral ünnepelték Ukrajna Függetlenségének Napját
Csütörtökön délután, a Györgyfalvi lakónegyed végén található sporttelep melletti szabadtéri színpadon kulturális műsorral ünnepelték a szomszédos ország háborús menekültjei Ukrajna Függetlenségének Napját.

*** Fotóriportunk ide kattintva tekinthető meg. ***

„Fogjuk meg egymás kezét, és ünnepeljük együtt a szabadság szellemét, az egységet és a kitartást. Ünnepeljük meg ezt a jeles napot, és ajándékozzuk meg egymást egy kellemes, tánccal, zenével és megosztott büszkeséggel teli estével” – írták a szervezők a meghívóban.

A Romániai Béke Intézet (PATRIR) és a Kolozsváron élő ukrán háborús menekültek, az őket segítő magánszemélyek, állami és civil szervezetek képviselőinek a jelenlétében zajlott ünnepségen többek között felszólalt Emil Boc polgármester képviseletében Emilia Botezan külügyi osztályvezető, aki elmondta: az ENSZ Menekültügyi Főigazgatóságával, a PATRIR-ral közösen a városháza a háborús menekültek támogatására összpontosít.

Yulia Szkálszkájá megköszönte a magánszemélyek, intézmények, vallási közösségek és egyházak eddigi támogatását. Elénekelték az ukrán himnuszt, és egy perc néma csenddel áldoztak a háború összes áldozata emlékének. Az ünnepségen fellépett a kolozsvári Phoneo Egyesület által létrehozott és támogatott Club Meeting Point ukrán kulturális klaszter ifjúsági csoportja, akik zenés-táncos összeállítással készültek a különleges alkalomra.

A tiniket Yulija Szkálszkájá, odesszai háborús menekült készítette fel, aki a szülővárosában a háború előtt a fiatalok kulturális központját vezette.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Hétfőn, azaz ma és kedden a szokásos program szerint fogadják az ügyfeleket a belügyminisztérium járművezetői jogosítványokat, forgalmi engedélyeket, útleveleket és személyi igazolványokat kiállító hivatalai – közölte vasárnap a szaktárca. Az Agerpres hírügynökség tájékoztatása szerint május 1. és 6. között szünetel az ügyfélfogadás ezekben a hivatalokban.

Közhír