Konferencia-liga: A Puskás Akadémia továbbjutott, a MOL Fehérvár FC nem

Konferencia-liga: A Puskás Akadémia továbbjutott, a MOL Fehérvár FC nem
A Puskás Akadémia bejutott a második fordulóba a labdarúgó Konferencia Liga selejtezőjében: Hornyák Zsolt együttese az idegenbeli 1–1-es döntetlen után a csütörtöki visszavágón 2–0-ra nyert otthon a finn Inter Turku ellen. A MOL Fehérvár FC viszont búcsúzott: Szabics Imre gárdája a hazai 1–1-es döntetlen után 2–0-ra kikapott az örmény Ararat Jereván vendégeként.

A Puskás Akadémia rögtön a meccs elején vezetést szerzett, miután Anthony Annanról került saját kapujába a játékszer. A folytatásban a Turku birtokolta többet a labdát, támadásaik azonban ötlettelenek voltak, veszélyes helyzeteket csak a hazaiak alakítottak ki.

Fordulást követően rögtön az első támadásból felső lécre lőtt a Puskás centere, Jakov Puljic, s innentől kezdve visszaállt az első félidőben látott forgatókönyv: meddő mezőnyfölényben játszottak a finnek, míg a Puskás magabiztosan őrizte előnyét és a gyors kontratámadásokban bízott. A hajrát a fociakadémia középpályása, Jakub Plsek kapufája vezette fel, hogy aztán a magyar gárda Joel van Nieff bombagóljával eldöntse a továbbjutás kérdését és beállítsa a végeredményt.

A fehérváriak viszont az első félidőben nem tudtak mit kezdeni a keményen, helyenként durván futballozó hazaiak játékával, akik ráadásul a 33. percben egy gyönyörű szabadrúgásgóllal megszerezték a vezetést és ezzel összesítésben is előnybe kerültek.

A fordulást követően a csereként frissen beállt Zivzivadze rögtön ziccert rontott, de ez csak egy pillanatnyi fellángolás volt a magyar bajnoki bronzérmestől, amely nem tudta nyomás alatt tartani riválisát. A folytatásban Kovácsik bravúros védése tartotta meccsben a MOL Fehérvár FC-t, de a hajrában egy hosszú kirúgást követően Silue lövésénél már ő is tehetetlennek bizonyult. A hajrában nem változott az eredmény, így a MOL Fehérvár FC első magyar csapatként búcsúzott a nemzetközi kupaküzdelmektől.

Konferencia Liga, selejtező, 1. forduló, visszavágó: • Puskás Akadémia FC-Inter Turku (finn) 2–0 (gólszerzők: Annan 4. – öngól, van Nieff 87.); továbbjutott: a Puskás Akadémia FC, 3–1-es összesítéssel. • Ararat Jereván (örmény)-MOL Fehérvár FC 2–0 (Pobulic 33., Silue 85.); továbbjutott: az Ararat Jereván, 3–1-es összesítéssel.

Borítókép: Anthony Annan öngóljával került előnybe a Puskás (fotó: MTI/Illyés Tibor)