Kolozsvári rövidhírek, heti kulturális programajánló

Könyvbemutatók és a Kriterion-koszorú átadása...

AZ ALAGÚT VÉGE, KÖNYVBEMUTATÓ – November 16-án, szerda este 6 órától a kolozsvári Gaudeamus könyvesboltban (Szentegyház/Iuliu Maniu utca 3. szám) mutatják be Kónya Zoltán Az alagút vége – Feljegyzések egy végbélrákról című könyvét, amely az Agape Életvédő Alapítvány és az Ábel Kiadó közös gondozásában jelent meg. Az orvos és családterapeuta szerző saját, rákbetegséggel kapcsolatos tapasztalatait írja le, a diagnózissal való szembesülés pillanatától a kezelés lezárulása utáni időszakban lehetővé váló visszatekintésig és mérlegkészítésig. Az eseményen a szerzővel Sógor Árpád lelkész, családterapeuta beszélget.

KOLOZSVÁRON ADJÁK ÁT A KRITERION-KOSZORÚT – A csíkszeredai Kriterion Alapítvány kuratóriuma idén Árkossy István festőművésznek, grafikusnak, írónak ítélte oda a Kriterion-koszorút. A díjat november 18-án, péntek délután 5 órakor Kolozsváron adják át, az EMKE Györkös Mányi Albert Emlékházában. Az eseményen laudációt mond Nagy Miklós Kund, hegedűn közreműködik Tompa Sára. Az alapítvány 1996 óta jutalmazza Kriterion-koszorúval azokat az erdélyi kiváló szellemi teljesítményeket, amelyek nem csupán az erdélyi magyarság tudástárát gazdagítják és alkotókészségét bizonyítják, hanem értékteremtésüknél fogva Európa és a világ szellemi áramlataiba is bekapcsolják ezt a közösséget.

JAKAB GÁBOR KÖNYVÉT MUTATJÁK BE – Pénteken, november 18-án délután 5 órától mutatják be Jakab Gábor kerekdombi plébános, pápai káplán Vásár- és ünnepnapok homíliái szentmisét bevezető gondolatokkal című kötetét. Az eseményre a Római Katolikus Nőszövetség dísztermében kerül sor (Szentegyház/Iuliu Maniu utca 2. szám, első emelet). A könyvbemutatón bevezetőt mond a Verbum Keresztény Kulturális Egyesület igazgatója, Ferencz Antal. A „Zárt ajtók” mögött – otthon – imádkozóknak alcímet viselő kötetet bemutatja, és a szerzővel beszélget Bodó Márta kiadói főszerkesztő.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Emlékezés Járosi Andorra, szonátaest a Györkös-házban, Vas Géza fotótárlatának megnyitója….
KultSzínTér
Petőfi-előadás, zsoboki alkotótábor kiállítás, Oscar-nevezés, Quadro Aukció...
KultSzínTér
Több mint 3.5 millió forint (9 ezer euró) értékben osztottak ki díjakat május 14-én, kedden este a kolozsvári Bulgakov Kávéházban. A Kossuth-díjas író hagyatékából alapított díjakat idén 22. alkalommal ítélték oda a magyar irodalomért tett szolgálatért, valamint kiemelkedő szépirodalmi teljesítményekért.
KultSzínTér