Kiütéses CFR-győzelem Mezőkövesd ellen

A Cipruson edzőtáborozó Kolozsvári CFR 1907 csapata második előkészületi mérkőzésén kiütéses győzelmet aratott a magyar NB I-ben szereplő Mezőkövesd-Zsóry FC felett.

Végeredmény: • Kolozsvári CFR 1907–Mezőkövesd-Zsóry FC 4–1 (1–0).

A két csapat összeállítása:

CFR: Marc – Camora, Horj, Larie, Tiago Lopes – Nouvier, Gomelt, Deac, Sorsa – Juan Carlos, Omrani. Vezetőedző: Miriuţă László.MEZŐKÖVESD: Tujvel – Vági, Hudák, Balogh, Farkas – Mevoungou, Egerszegi, Kink, Molnár – Strestík, Veszelinovics. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics.A vasutasoknál a második játékrészben még pályára lépett Roman, Peteleu, Rus, Păun, Andrei Mureşan, Bumba, Neagu és Mincă kapus.

Az első félidő közepén szerzett vezetést a CFR, a 26. percben Gomelt passzából Ciprian Deac lőtt gólt. A játékot a vasutasok uralták, még az is belefért, hogy Omrani a 37. percben büntetőt hibázott.

A második játékrészben növelte előnyét, és végül fölényesen nyert a CFR. Röviddel a szünet után már 2–0 volt az állás a csereként beállt Păun találatával (Camora beadásából), az utolsó húsz percben pedig további két gólt szereztek a kolozsváriak. A 70. percben Neagu tizenegyesből növelte az előnyt, majd a 72. percben Păun emelte át a labdát kapus felett. Az OTP Bank Liga 5. helyén álló Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kiscsapatnak a 88. percben sikerült szépíteni.