Kis-Szamos-völgyi sportfejlesztés

Mintha a több mint kéthónapos kényszerszünetre szorultakra gondolnának, a Kis-Szamos-völgyi községek elöljárói egyre-másra bővítik a sportlétesítmények számát.

ERKEDI CSABA

Tavaly év végén Zsukon felavatták az esti világítással rendelkező ZsukAréna stadiont, ugyanabban a községben, pontosabban Visán az utolsó simításokat végzik a falu határában található korszerű labdarúgópályáján. A Tetarom III. iparnegyedet magába foglaló nagyközségben a sport lelkes támogatója és felkarolója nem más, mint Kakasi Mihály alpolgármester, aki legutóbbi találkozásunk alkalmával elmondta: multifunkcionális sporttermet is szeretnének építeni, a létesítményt már bele is foglalták az idei beruházásokba, hacsak a mostani koronavírus-járvány nem húzza át számításaikat.

Merész terveik vannak a sport terén a szomszédos Bonchida község elöljáróinak is. A 2020-as tervek között szerepel egy új műfüves és esti világítással ellátott kispálya építése a Bánffy-kastély szomszédságában. Ezelőtt két évvel a községhez tartozó Válaszúton avattak fel hasonló sportpályát. Ebből a szempontból nem marad le Nagyiklód önkormányzata sem, amely Kolozs megye egyik legkorszerűbb, a chiajnai mintára készült vidéki stadionjával büszkélkedhet, az IklódAréna sportkomplexummal (focipálya, műfüves kispálya, kosárlabdapálya és szabadtéri fitneszlétesítmény). Nemrég fejezték be a közeli Dengeleg falu szélénél tervezett szabadtéri fitnesz gyakorlóövezetet, amelynek fiatalok-idősek egyaránt örvendenek.