Kilencen fulladtak a Fekete-tengerbe

Kilencen fulladtak a Fekete-tengerbe
A nyári idény kezdete óta kilencen fulladtak már be a Fekete-tengerbe a tengerparton, 20 személyt pedig sikerült kimenteniük a vízből a katonai tűzoltóknak – tájékoztatott Konstanca megye katasztrófavédelmi felügyelősége.

Közleményük szerint – amelyet az Agerpres hírügynökség ismertetett – a tengerparton felállított elsősegély-sátrakban június 30-a és július 30-a között 876 személyt láttak már el, és közülük 439-et kórházba szállították. A nyári idény kezdete óta 20 személyt sikerült megmenteni a vízbefúlástól, kilenc azonban a vízbe veszett. A felügyelőség szerint eddig a legtöbb beavatkozásra Eforie Nord (242), Costinesti (219) és Mamaia (167) üdülőhelyeken került sor. A vészhelyzetek megelőzése terén a Megelőzési Szolgálat munkatársai az említett időszakban 224 ellenőrzést végeztek többek között a turizmus és a kereskedelem ágazatában, amelyek eredményeként 1169 hiányosságot találtak. Ezek miatt 973 figyelmeztetést adtak ki és 190 bírságot róttak ki összesen 1 783 000 lej értékben.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Ezekben a napokban emlékezünk arra, hogy idén 25 esztendeje annak a történelmi látogatásnak, amelyet Szent II. János Pál pápa tett 1999. május 7–9. között Romániában. Személyében első ízben látogatott el Krisztus földi helytartója, a katolikus egyház feje többségében ortodox vallású országba.
Közhír