Karbantartási szerződés újabb 22 megyei útra

Karbantartási szerződés újabb 22 megyei útra
Újabb 22 szerződést kötött a Kolozs Megyei Tanács megyei utak karbantartására. Az érintett útszakaszok összhossza 268,5 kilométer – közölte az önkormányzat, amely szerint a cél a közlekedési feltételek illetve a közlekedésbiztonság javítása.

„Szándékunk, hogy a lehető legtöbb megyei úton beavatkozzunk, amíg az időjárás még megengedi ezeknek a munkálatoknak az elvégzését. A közúti infrastruktúra minőségének javítása továbbra is abszolút prioritás a megyei tanács számára, hiszen tudjuk, hogy ez az egész megye gazdasági és társadalmi fejlődésének alapfeltétele” – nyilatkozta Alin Tișe tanácselnök.

A szerződések az útburkolat karbantartásra, kátyúk betömésére, repedések gépi tömítésére, a vízelvezetés biztosítására, árkok kitakarítására, fém védőkorlátok felszerelésére, az útszéli növényzet vágására/metszésére, szükség esetén aszfaltozási munkálatokra vonatkoznak.

A megyei önkormányzat azt is közölte, hogy a héten, korábbi szerződések értelmében elkezdődtek a 107T Havasnagyfalu (Mărișel)–Reketó (Măguri Răcătău) és 108C Havasreketye (Răchițele)–Ponor-ék (Ic Ponor) útszakaszok karbantartási munkálatai, amelyek várhatóan két hónapot tartanak. Előbbi esetében ezek 15,6 kilométert – ebből 3,2 km-t leaszfaltoznak –, utóbbi esetében 19 kilométert érintenek.