Jövő héttől kiárusítják a Palocsay-kert virágait

palocsay-kert
Április 15-től lehet megvásárolni a kolozsvári Agrártudományi és Állatorvosi Egyetem (USAMV) kertészeti és vidékfejlesztési karának szakemberei által termesztett cserepes virágokat és cserjéket, valamint szamócafajtákat a campuson található üvegházakban és a kertészeti kutatóállomáson – tájékoztatott közleményben az egyetem.

A kert-, erkély- és teraszdíszítés szerelmesei mindkét üvegházban beszerezhetik a muskátlit, cserépmérettől függően 12-28 lej közötti áron, de más virágok közül is válogathatnak. A campuson található üvegházban többszínű kerti muskátlit és futómuskátlit, valamint tölcsérjázmint lehet vásárolni, a kutatóállomás üvegházában pedig több színű futó muskátli, Calliope muskátli és klasszikus muskátli, kakassarkantyú, lobélia, fukszia, lángvirág, fátyolvirág, büdöske, kövirózsa, rézvirág, szalmarózsa várja az érdeklődőket, de cserepes szeder- és málnabokor, illetve eperpalánta is hazavihető. A virágok és cserepes cserjék ára 6-30 lej között mozog. 

Ezenkívül virágládákat is lehet rendelni a kutatóállomás üvegházából különböző virágkombinációkkal, amelyek az elmúlt években nagy sikert arattak. Ugyanakkor zöldségpalánták is beszerezhetők már. Részletesebb információt a kertészeti kutatóállomás Facebook-oldalán lehet olvasni.