Jogász-esettanulmányversenyt hirdet a Mikó Imre Szakkollégium

Tizenkettedik alkalommal rendezi meg a Mikó Imre Jogi és Közgazdasági Szakkollégium a Jogász-esettanulmányversenyt, a jelentkezési határidő március 3-a, vasárnap.

Idén is több szekcióban zajlik a megmérettetés: polgári jogi és büntetőjogi szekcióban román nyelven, illetve adatvédelmi jogi, illetve nemzetközi jogi szekcióban magyar nyelven – ez utóbbit idén vezették be. A jogeseteket ügyvédekből, jogászokból álló zsűri állítja össze és bírálja el saját szakmai tapasztalataikra alapozva. A verseny jó alkalom a jogászhallgatóknak arra, hogy sokkal komplexebb, valós esetekből ihletődő feladatokkal találkozhassanak, ezeket elemezzék.

A verseny menetrendje szerint a versenyzőknek március 6-án kiküldik a „megfejtésre” váró jogesetet, a megoldások beküldésének határideje március 10. Az értékelésre március 11-17 között kerül sor, a döntőbe jutott versenyzőket március 18-án értesítik. Ők március 23-én fogják ismertetni jogesetet, akárcsak az igazi tárgyaláson, a bírák ebben az esetben a szakmai zsűri tagjai lesznek. 

A Mikó Imre Szakkollégium képzéseivel, előadásaival, a diákok számára rendezett versenyekkel segítséget kíván nyújtani az erdélyi magyar jog- és közgazdász hallgatók szakmai fejlődésében.