Hét órát késett a Bukarest- Budapest gyorsvonat

Hét órát késett a Bukarest- Budapest gyorsvonat
Közel hétórás késést halmozott fel kedd reggelre a Bukarest és Budapest között közlekedő nemzetközi gyorsvonat, miután Brassó megyében meghibásodott a mozdonya.

A Román Vasúttársaság közleménye szerint a Bukarest-Kürtös-Budapest útvonalon közlekedő, 472-es számú intercity járatnak a menetrend szerint kedden reggel 8.50-kor kellett volna megérkeznie a magyar fővárosba. Ebben az időpontban azonban még Románia területén tartózkodott, mivel hétfőn késő este a Brassó megyei Sárkány (Sercaia) település térségében meghibásodott a mozdonya, és a járat 380 perces késést halmozott fel. A vasúttársaság szerint ennyi időbe telt, amíg megjavították a meghibásodást és megérkezett a cseremozdony Brassóból, amelynek segítségével a szerelvény biztonságos körülmények között folytathatta útját.

A CFR elnézést kért az utasoktól, akiknek egy részét kérésükre a nagyszebeni nemzetközi repülőtérre szállították, hogy repülővel folytassák útjukat. A nagyszebeni vasútállomáson vizet osztottak a vonaton órákig veszteglő embereknek, és Aradon is hasonlóképp várták őket. A hosszadalmas késés oka az volt, hogy a meghibásodott mozdonyt működőképessé kellett tennie a műszaki személyzetnek ahhoz, hogy a szerelvényt bevontathassák a sárkányi állomásra, ahol rácsatlakoztatták a cseremozdonyt.

Sajnos egyre gyakoribb eset, hogy a mozdony meghibásodása miatt elakadnak a vonatok a vasúti pályán, vagy késnek. A múlt héten az Arad-Mangalia útvonalon közlekedő gyorsvonat futott be három és fél órás késéssel a tengerparti üdülőhelyre.