Halasztások a koronavírus miatt

A koronavírus-járvány miatt továbbra is világszerte halasztják vagy törlik a különböző sporteseményeket, illetve speciális intézkedéseket hoznak.

Az Európai Szkander Szövetség törölte idei kontinensviadalát, amelyet május 16. és 24. között Balatonfüreden rendeztek volna meg. Az eseményen több mint harminc ország körülbelül ezer sportolója vett volna részt.

A finn Jokerit Helsinki után a kazah Barisz Nur-Szultan is visszalépett az orosz központú jégkorongliga (KHL) rájátszásától. A finn klub a játékosok és a szakmai stáb tagjainak egészsége érdekében döntött így, míg a kazah gárda a járvány miatt életbe léptetett tilalmak miatt nem tudna utazni, illetve nem fogadhatja ellenfeleit. A Jokerit riválisa, az SZKA Szentpétervár és a Barisz ellenfele, a Szibir Novoszibirszk automatikusan az elődöntőbe jutott. Jelenleg hat, kizárólag orosz csapat maradt versenyben: az SZKA és a Szibir mellett az AK Barsz Kazany, a Szalavat Ufa, a CSZKA Moszkva és a Dinamo Moszkva. A KHL vezetőtestülete egyhetes szünetet rendelt el a rájátszásban.

Az Ausztrál Labdarúgó Szövetség (FFA) közölte, hogy zárt kapuk mögött fejeződik be az élvonalbeli bajnokság. A hátralévő hat fordulót nézők nélkül bonyolítják le, az esedékes döntő előtt pedig az FFA ismét áttekinti majd a helyzetet.

Az egyesült államokbeli Edmondban elhalasztották a tokiói kvótáért kiírt ülőröplabda-selejtezőt. Az oklahomai eseményen hét csapat versengett volna keddtől szombatig, s a győztes utazhatott volna a paralimpiára. A sportág világbajnokságát – amelyet április 21-től 28-ig írtak ki – a kínai Hangcsouból korábban áthelyezték Kairóba, ám a nemzetközi szövetség ezt az eseményt is törölte a versenynaptárból.

A WTA május 2-ig minden női tenisztornát törölt, vagyis Indian Wells és Miami után Prágában, Stuttgartban és Isztambulban sem lesz verseny.

Az Európai Röplabda Szövetség (CEV) további értesítésig minden versenysorozatát elhalasztotta. Ez az európai kupasorozatok (Bajnokok Ligája, CEV Kupa, Challenge Kupa) mellett a strandröplabda-versenyeket, az utánpótlás Európa-bajnoki selejtezőket, illetve az Európa Ligát is érinti. Utóbbi kettőben a magyar válogatottak is szerepeltek volna.

Törölték az idei Man-szigeti motorversenyt, amelyet május 30. és június 13. között rendeztek volna meg. Az Anglia északnyugati partjainál lévő szigeten először 1907-ben rendeztek motorversenyt, amelyet a sportág leghíresebb, egyben legveszélyesebb viadalának tartanak.

Az autós gyorsasági NASCAR-sorozat hét futamát halasztották el az Egyesült Államokban életbe léptetett új korlátozásokat követően, amelyek nyolc hétre megtiltották az 50 fősnél nagyobb létszámú események megrendezését. A szervezők kiemelték: reményeik szerint így is sikerül majd megrendezniük a szezon mind a 36 futamát. Hozzátették: bíznak abban, hogy május 3-án Martinsville-ben folytatódhat a sorozat, amely február közepén kezdődött, és négy versenyt sikerült megrendezni.

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) későbbre halasztotta a Gyémánt Liga-sorozat első három versenyét. A világ legjobb atlétái április 17-én Katarban kezdték volna a szabadtéri szezont, amit május 9-én és 16-án két kínai verseny követett volna. A sanghaji viadalt a tervek szerint augusztus 13-án pótolják, a másik két versenyre várhatóan csak a sorozat zürichi döntőjét követően – szeptember 11. után – rendezik.

Az Orosz Labdarúgó Szövetség az elmúlt hétvégén még rendezett ugyan mérkőzéseket, de kedden a testület végrehajtó bizottságának elnöksége már úgy döntött, hogy a sportágban minden eseményt azonnali hatállyal fel kell függeszteni április 10-ig.