Gyermeksürgősségi: sikeres az ügyfélszolgálat

Gyermeksürgősségi: sikeres az ügyfélszolgálat
Alin Tişe a Kolozs Megyei Tanács elnöke a megyei fórum hatáskörébe tartozó Kolozsvári Gyermeksürgőssségi kórház illetékeseivel, és az ALOPEDI – 0364 917 telefonos ügyfélszolgálat orvosaival közösen értékelték az elmúlt év tevékenységét.

A jelentés szerint 2016-ban meghaladta a kilencezret az ügyeletes orvosok által fogadott telefonhívások száma, amely közel négyszerese a 2015-ben jegyzett 2500 telefonhívásnak. Releváns ugyanakkor, hogy a telefonos tanácsadást más térségből is igénybe vették, a más megyékből érkező telefonos segítségkérések aránya meghaladta a 41 százalékot. A Kolozs megyén kívüli telefonhívások Bukarestből, Brassó, Konstanca, Prahova és Fehér megyéből érkeztek. – Az ingyenes telefonos szolgáltatást igénylők számának folyamatos növekedése alátámasztja a kezdeményezés sikerét és hasznosságát, hiszen biztosítja a rövid időn belüli minőségi szaktanácsadást. Bevezetése fontos lépés volt a kórházak és családorvosi rendelők tehermentesítése szempontjából – nyilatkozta Alin Tişe.

A telefonos tanácsadás ügyfélszolgálatát a kolozsvári gyermeksügősségin dolgozó 35 rezidensorvos, szakorvos vagy sürgősségi gyerekorvos biztosítja. A telefonos esetfelmérést követően, tanácsokkal látják el a telefonálót az otthoni ellátásra vonatkozóan, amennyiben a tünetek nem utalnak súlyos betegségre. Tavaly mindössze nyolc esetben minősült indokoltnak a mentőszolgálat bevonása. Az esetek közel 69 százalékát elláták tanácsokkal az otthoni gondozás kapcsán, és tájékoztatták az esetleges súlyos bántalom tüneteiről, elkerülve a kiskorúak amúgy is túlzsúfolt sürgősségi kórházba való szállítását.