Focihírek röviden

Focihírek röviden

FÉL LÁBBAL A SERIE A-BAN A CITTADELLA; DIJÓNI ELŐNY

Az olasz labdarúgó élvonalba jutásért esedékes rájátszás fináléjának első felvonásában a Cittadella otthon Davide Diaw duplájával 2–0-ra legyőzte a Hellas Veronát. A Serie A-ba korábban már feljutott a bajnok Brescia és a második helyen záró Lecce, hozzájuk csatlakozik ennek a párharcnak a továbbjutója.

A francia másodosztályban ötödik helyen záró, de a play-offba bejutó Lens az élvonalban 18-ként végző Dijón ellen otthon 1–1-re játszott (gól: Jean-Ricner Bellegarde – 49. perc, illetve Kvon Csang Hun – 81. perc).

A visszavágókat vasárnap rendezik.

MEGÚSZTA A PALERMO

Az olasz másodosztályban maradhat az US Palermo labdarúgócsapata, a George Puşcaş csatárt is foglalkoztató együttes előbb egyenes kiesésre büntette a szakszövetség, a fellebbezésénél ezt viszont 20 pont levonásra változtatta, ami még Serie B szereplést ér a következő idényben is.

CFR 1907: TÁVOZIK NOUVIER

A Kolozsvári CFR 1907 labdarúgó bajnokcsapata és a lengyel élvonalba jutott Rakow Czestochowa megállapodott a fiatal francia középpályás Bryan Nouvier végleges átigazolásáról. A focista 2015 nyarán érkezett a vasutasokhoz, de az utolsó idényben kölcsönadták a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK-nak. Nouvier a CFR-rel egy bajnoki címet és egy Román Kupát nyert. Biztos támpontot jelent, hogy szerződést hosszabbítottak Damjan Djokoviccsal, a horvát az elkövetkező három évben a kolozsváriaké lesz. A Medgyesi Gázmetántól érkező két játékos, a venezuelai Mario Rondón és a portugál Luís Aurélio mellett sajtóhírek szerint a vasutasok a korábbi válogatott Paul Papp iránt is érdeklődnek. Bogdan Mara sportigazgató nyilatkozata szerint a francia Kevin Bolit meg tudják tartani, a másik kölcsönbe kapott játékost, Cristian Maneát viszont szinte biztosan nem. A kolozsváriaknak jövő hétvégén ér véget a vakációja, június 11-től ausztriai edzőtáborozás következik. Dan Petrescu együttesére július 9-én vagy 10-én Bajnokok Ligája-selejtező vár, ezenkívül még a Konstancai Viitorul elleni Szuperkupa mérkőzés esedékes az új idény kezdete előtt, a szakszövetség azonban még nem tűzte ki ennek pontos időpontját (a helyszín várhatóan Zsilvásárhely/Târgu Jiu lesz).