Fényes adventi fesztivál reményt adó pillanatokkal

Fényes adventi fesztivál reményt adó pillanatokkal
Sokszor éreztem úgy szombaton az Adventi Gyermekfesztivál és Sokadalom rendezvényén, hogy jó lenne megállítani az időt. Akkor a karácsonyfa alá vagy az ünnepi asztal köré is be lehetne csempészni valamit abból a sok kedvességből, hitet és reményt adó együttlétből, amiben részünk volt az Életfa Családsegítő Egyesület, a Szabadság, az Ifjúsági Keresztyén Egyesület és az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet egész napos fesztiválján az Apáczai-líceumban. A szürke hétköznapokban is segíthetnének ezek a pillanatok, hogy könnyebben görgessük odébb az akadályokat, nehézségeket, s hogy egymással és magunkkal is türelmesebbek legyünk. A Rácz Mária unitárius lelkész és Palkó Zalán teológiai hallgató vezetésével tartott rendhagyó áhítattól az esti Karaván koncertig minden tevékenységet beragyogott a fény, aki betért és bekapcsolódott a programokba, bizonyosan jól érezte magát. (Szöveg: Ferencz Zsolt, fotók: Vicsi Judith)

Ők nyertek az adventi fotóversenyen

Az esti koncert előtt eredményt hirdettünk a Fogd a fényt és nyerj! elnevezésű fotópályázatunkon.

A dobogósok: I. helyezés, arany fényfogó – Geréd Zsolt (jutalma egy 200 lej értékű könyvutalvány); II. helyezés, ezüst fényfogó – Hajdú Hajnal (jutalma egy 100 lej értékű könyvutalvány); III. díj, bronz fényfogó – Ambrus Virág (jutalma egy 50 lej értékű könyvutalvány). Különdíj: Gajda Nóra, Vajdaság (jutalma Zágoni Balázs Kolozsvári mesék című kötete, amelyet egyik álmodónk, Jánosi Andrea illusztrált – további álmodóink, akik segítettek a fesztivál népszerűsítésében és a délutáni beszélgetésen részt vettek: Balázs Imre József, Zágoni Balázs, Rácz Mária, László Noémi, Viola Gábor, Halmen Balázs).

Happy Park-belépőt nyertek: Balogh Amália, Bús Gergő, Nagy Péter, Petric Dorottya, Petric-Florian Máté, Sipos Ákos, Szántó Ábel, Szántó Réka.

Akik lemaradtak az ünnepélyes díjkiosztóról, átvehetik jutalmukat az Életfa Családsegítő Egyesület székhelyén (Magyar/1989. December 21. utca 78 szám) már keddtől, december 20-tól, naponta 9 és 14 óra között, az ünnepi készülődésre való tekintettel előzetes egyeztetés után (egyeztetni az Életfa Facebookján vagy az adventifenyfogok@gmail.com e-mail-címen lehet).