Fehér megyei magyar teremfoci-bajnokság: újból a magyarlapádiak nyertek

A Fehér megyei RMDSZ és a Dr. Brendus Gyula Egyesület által szervezett sportverseny minden évben egyik legkedveltebb esemény a környéken.

Szombaton, 2024. február 24-én tíz magyar csapat lépett pályára, és semmi kétség sem fért ahhoz, hogy mindenik büszkén képviselte települését és bátran szállt harcba azért, hogy hazavihesse a trófeát.

A meccsek a megszokott helyszínen, a nagyenyedi Agro Sportcsarnokban zajlottak. A sípszó Csombord, Felvinc, Magyarpéterfalva, Marosgombás, Miriszló, Torockószentgyörgy, Vajasd és nem utolsósorban Magyarlapád két csapatát hívta a kezdővonalhoz. A pártatlan bíráskodást Ciubucă Tudor és Bedelean Alexandru biztosították.

A teremfoci-bajnokságon kiderült: a megyében vannak olyan kiváló játékosok illetve csapatok, akiket nehéz leverni a pódiumról. Az előző évekhez hasonlóan, most is az első helyen a rutinos Magyarlapád végzett, a másodikon Marosgombás, a dobogó harmadik helyén pedig Vajasd foglalt helyet, amelyiknek szintén nem először sikerült dobogós helyet kivívnia magának. Legjobb játékosnak ezúttal is a lapádi Oniga Kristófot választották, a marosgombási Szakács Istvánnak pedig ismét sikerült elnyernie a legjobb kapus címet. Minden csapat egy-egy oklevelet kapott ajándékba, a díjazottakat kupákkal és érmekkel jutalmazták.

A díjkiosztást követő finom vacsorát idén is a miriszlói alpolgármester, Csép Tamás és csapata, a közkedvelt Mesterhármas készítette el. A kiváló szervezés  Vincze András alprefektus és Tövisi Antal magyarlapádi tanító hozzáállásának volt köszönhető, akik évek óta odaadóan dolgoznak a rendezvény sikeréért.

 A díjkiosztáson jelen volt Lőrincz Helga alpolgármester is, aki gratulált minden csapat szép teljesítményéhez és különdíjat adott át a legfiatalabb résztvevőnek is, a mindössze tizenegy éves Tövisi Mátyásnak. 

Lőrincz Helga, Nagyenyed alpolgármestere a díjátadón elmondta: örvendetes, hogy idén ismét sikerült megszólítani száznál is több embert a szórványból, akik remekül érezték magukat együtt, magyar közösségben. “A focibajnokság jó alkalom arra, hogy a Fehér megyei magyarok ilyen körben is találkozzanak és ismételten bebizonyítsák, hogy az esemény mindenkori győztese a megye magyarsága” – nyilatkozta a Szabadságnak az elöljáró. 

(A borítókép a tavalyi megmérettetésen készült)