Ciolacu: szeptember 1-ig megtörténik a nyugdíjak újraszámítása

A bejelentett határidőig, azaz szeptember 1-ig megtörténik a nyugdíjak újraszámítása - jelentette ki a mai kormányülés elején a miniszterelnök.

Marcel Ciolacu a Nemzetközi Valutaalap (FMI) küldöttségének látogatása és a nyugdíjak kapcsán a napokban felröppent „hírekre és feltételezésekre” reagált. A kormányfő leszögezte, hogy a bejelentett határidőig, azaz szeptember 1-ig megtörténik a nyugdíjak újraszámítása. 

A kormányfő ugyanakkor felkérte a pénzügyminisztert, vizsgálják meg a 3000 lej alatti nyugdíjak adómentesítésének költségvetési vonzatát. 

- Lássuk, megengedhetünk-e magunknak egy ilyen intézkedést a 13,8 százalékos nyugdíjemelés, majd a szeptember 1-től érvényes újraszámítás után” - mondta.

A miniszterelnök azt is bejelentette, hogy a következő időszakban a kormány valamennyi tagja tárgyalásokat folytat majd az üzleti szféra képviselőivel. 

- Beszélni fogunk Románia fejlesztéséről, az Európai Bizottság hozzájárulását igénylő állami támogatásokról és az uniós alapok lehívásáról is" - tette hozzá.