CFR 1907: szombaton mégis lesz meccs

CFR 1907: szombaton mégis lesz meccs
A labdarúgó I. liga felsőházában zöld utat kapott a Botoşani-i FC, így mégis sor kerül a hétvégén a Kolozsvári CFR 1907 elleni mérkőzésre.

A moldvai együttesnél a bajnokság újraindítása előtt június 11-én két koronavírusos esetet fedeztek fel, a csapatorvosnak és a másodcsapat egyik ifi játékosának lett pozitív a tesztje. A szabályok értelmében hétnapos elkülönítés után a gárda minden tagját újratesztelték, s mivel mindegyik negatív lett, a Botoşani-i FC is folytathatja az I. liga küzdelmeit.

Elsőként éppen a címvédő és éllovas csapatát látja vendégül a rájátszásban, a felsőház 4. fordulójának keretében, a Botoşani-i FC–Kv. CFR 1907 találkozót szombaton 20 órakor rendezik (korábban ezt a meccset el akarták halasztani).

A Román Labdarúgó Profiliga (LPF) közlése szerint a 3. fordulóból elhalasztott Krajovai Universitatea FC–Botoşani összecsapást kedden pótolják, majd az 5. fordulóban a menetrend szerint jövő pénteken lesz a Medgyesi Gázmetán–Botoşani találkozó – mindegyik meccs este 8 órakor kezdődik.

A Dinamót is hagyják játszani

A romániai labdarúgó élvonal újraindulása előtt három koronavírusos esetet jegyeztek: a Botoşani-i FC-nél kettőt, a Bukaresti Dinamónál szertáros tesztje lett pozitív. A fővárosiak szerdán végeztek az újraellenőrzéssel, s mivel immár náluk is minden rendben, a hétvégén már játszhatnak.

A Dinamó első mérkőzése így vasárnap 17 órakor a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK ellen lesz a rájátszás alsóházának (7–14. hely) 5. fordulója keretében. Ezenkívül egyelőre még csak azt rögzítették le, hogy a következő játéknapon június 28-án, vasárnap, szintén 17 órakor a Voluntari-i FC-t fogadja a fővárosi gárda, két elhalasztott mérkőzésnek – a 3. fordulóból a Dinamó–Târgoviştei Chindia és a 4-ből a Nagyszebeni AFC Hermannstadt–Dinamó – még nincs időpontja.

Az alsóházban (7–14. hely) hétközi fordulót bonyolítanak le, amely kedden kezdődött és csütörtökön fejeződik be.

Szerdán Ploieşti-en zárt kapus mérkőzésen a Târgoviştei Chindia egy góllal legyőzte a Konstancai Viitorult, ezzel Gheorghe Hagi csapatának megszakadt az öt forduló óta tartó veretlenségi sorozata.

Eredmények, alsóház, 4. forduló: • Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–Voluntari-i FC 1–2 (gól: Nicolae Carnat – 1. perc, illetve Claudiu Belu Iordache – 68. és Mihai Căpăţână – 70. perc) • Târgoviştei Chindia–Konstancai Viitorul 2–1 (Cristian Neguţ 2 – 10. és 89. perc, illetve Cosmin Matei – 85. perc).

Csütörtökön lejátszottak egy találkozót az alsóház 4. fordulójából, ami a jászvásáriak vereségével végződött, ráadásul ezzel immár ők a sereghajtók.

Eredmény, I. liga, alsóház, 4. forduló: • Jászvásári/Iaşi-i Politechnika–Clinceni-i Academica 0–1 (gól: Florin Achim – 77. perc; a mérkőzést a kolozsvári Horaţiu Mircea Feşnic vezette, partjelzőként a szintén kolozsvári Alexandru Cerei és a sepsiszentgyörgyi Bucsi Imre-László működött közre).

Az 5. fordulót a hétvégén játsszák.

A tervezett program (élőben követhető a Look tv, a DigiSport és a Telekom Sport tévéadón):

Vasárnap: • Voluntari–Jászvásár (14.30-kor) • Dinamó–Sepsi (17 órakor). Hétfőn: • Clinceni–Chindia (17 órakor) • Konstancai Viitorul–Hermannstadt (20 órakor). A sorrend: 1. Viitorul 27 pont/4 mérkőzés, 2. Sepsi 20/4, 3. Voluntari 18/4 (6–2), 4. Hermannstadt 18/3 (3–2), 5. Chindia 17/3 (3–3), 6. Clinceni 17/3 (4–6), 7. Dinamó 17/2 (0–2), 8. Jászvásár 15/3.

A felsőház 4. játéknapjának hétvégi menetrendje (a találkozók egységesen 20 órakor kezdődnek, élőben közvetíti a Look tv, a DigiSport és a Telekom Sport tévéadó):

Pénteken: • Krajovai Universitatea FC–Gyurgyevói/Giurgiui Astra. Szombaton: • Botoşani-i FC–Kolozsvári CFR 1907. Vasárnap: • FCSB–Medgyesi Gázmetán. Az állás: 1. KV. CFR 33 PONT/3 MÉRKŐZÉS, 2. FCSB 26/3 (6–4), 3. Krajova 26/2 (3–5), 4. Astra 25/3, 5. Botoşani 24/2 (2–3), 6. Gázmetán 24/3 (1–2).