CFR 1907: Góllal tért vissza Ţucudean

CFR 1907: Góllal tért vissza Ţucudean
A Kolozsvári CFR 1907 labdarúgó bajnokcsapata sikerrel teljesítette a román élvonal, a Betano I. liga felsőházi rájátszásából az első fordulót: a 6. játéknapon George Ţucudean góljával hozta a kötelezőt a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK otthonában.

A Kolozsvári CFR 1907 labdarúgó bajnokcsapata sikerrel teljesítette a román élvonal, a Betano I. liga felsőházi rájátszásából az első fordulót: a 6. játéknapon George Ţucudean góljával hozta a kötelező a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK otthonában.

A sérülésen és műtéten átesett csatár kihagyás után döntő góllal tért vissza, 18. találatával megerősítette vezető helyét a gólkirályi listán.

A mérkőzés első komoly helyzetét az argentin Juan Emmanuel Cúlio hozta össze, a 16-oson belül megeresztett lövése Fejér Béla Csongor kapuja fölött zúgott el. A 24. percben eldőlt a találkozó: Cristian Manea pontosan adott be egy jobb oldali ellentámadás során, a kiválóan helyezkedő George Ţucudean pedig a hálóba lőtte a labdát (0–1). A Sepsitől a lengyel Sebastian Rudol veszélyeztetett, de a 40. percben lövése elszállt a litván Giedrius Arlauskis kapuja felett. Szünetig még ismét Cúliónak volt óriási lehetősége, a 41. percben bombáját azonban a kapufára ütötte a hálóőr.

Fordulás után a házigazdák Ibrahima Tandia révén hagytak ki egyenlítési lehetőséget az 57. percben. Ţucudean duplázhatott volna a 70. percben, egyedül tört a kapura, de Fejérbe lőtt. Néhány perc múlva Ciprian Deac ívelt be szögletet, a francia Kevin Boli mindenkinél magasabbra emelkedett, de fejese fölé szállt.

Dan Petrescu a következő csapatot szerepeltette: Giedrius Arlauskis – Cristian Manea, Paolo Vinícius, Kevin Boli, Mario Camora – Ciprian Deac (87. perc Adrian Alexandru Păun), Juan Emmanuel Cúlio, Mihai Cătălin Bordeianu – Thierry Moutinho (57. perc Damjan Djokovics), George Ţucudean (75. perc Valentin Costache), Billel Omrani.

A magyar válogatott Lang Ádámot nem nevezték a mérkőzésre. A találkozót a krajovai George Cătălin Găman vezette.

Végeredmény: • Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–Kolozsvári CFR 1907 0–1 (gól: George Ţucudean – 24. perc).

A Sepsi az egyetlen csapat, amely nem tudott még nyerni a rájátszásban, nyolc fordulója képtelen győzni, ezalatt kétszer játszott döntetlent, és hatszor kikapott. Ebben az idényben mind az öt párharcukban, a négy bajnoki és a Román Kupában is a CFR 1907 győzött. A vasutasok kilencedik mérkőzése veretlenek: hatszor nyertek és háromszor remiztek.

További felsőházi eredmény: • Gyurgyevói/Giurgiui Astra–Krajovai Universitatea SK 0–1 (gól: Valentin Mihăilă – 68. perc). Vasárnap 21 órakor játsszák a Konstancai Viitorul–FCSB találkozót. Az állás: 1. KV. CFR 1907 41 PONT/6 MÉRKŐZÉS, 2. FCSB 35/5, 3. Krajova 33/6, 4. Viitorul 29/5, 5. Astra 24/6, 6. Sepsi 20/6.

Alsóház, 6. forduló: • Nagyszebeni AFC Hermannstadt–Voluntari-i FC 1–1 (gól: Ivan Lendrics – 24. perc, illetve Ricardinho – 41. perc). A további program: • Medgyesi Gázmetán–Călăraşi-i Dunărea (vasárnap 18 órakor) • Jászvásári/Iaşi-i Politechnika–Chiajnai Concordia (hétfőn 18 órakor) • Bukaresti Dinamó–Botoşani-i FC (hétfőn 21 órakor) – a találkozókat élőben közvetíti a Look Plus/Look Sport,a  DigiSport és a Telekom Sport tévéadó. A sorrend: 1. Gázmetán 31 pont/5 mérkőzés, 2. Dinamó 28/5, 3. Jászvásár 23/5, 4. Voluntari 22/6 (9–6), 5. Botoşani 22 (3–6), 6. Hermannstadt 18/6, 7. Călăraşi 16/5, 8. Concordia 14/5.

Borítókép: A találat értelmi szerzői: a beadást adó Cristian Manea és a „végrehajtó”, góllal visszatérő csatár – FOTÓ: FACEBOOK/FOTBAL CLUB CFR 1907 CLUJ-NAPOCA