Boné-per: ítélet egy hét múlva (FRISSÍTVE)

Boné-per: ítélet egy hét múlva (FRISSÍTVE)
Mivel időhiány miatt a bírónak még nem sikerült megindokolnia az ítéletet a barátnőjét tavaly meggyilkoló Boné Ferenc büntetőjogi perében, döntését csupán egy hét múlva hirdeti ki – tudtuk meg igazságszolgáltatási forrásokból.

A sajtó képviselői, egy érdeklődő hölgy és a Babeş-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) elsőéves joghallgatója is megjelent ma reggel a Kolozs Megyei Törvényszék tárgyalóterme előtt a korábbi tárgyaláson megszabott időpontban, az ítélethirdetésre várva. Lévén, hogy a képernyőn semmilyen információ nem szerepelt, egy igazságszolgáltatási forráshoz fordultunk segítségért. Megtudtuk: a bíró csupán akkor hirdet nyilvános ítéletet a tárgyalóteremben, ha biztosan tudja, hogy eljöttek a hozzátartozók, a sajtó képviselői, és érdeklődők is jelen vannak. Amennyiben más a helyzet, az ítéletet csupán a bíróságok hivatalos internetes portálján jelentetik meg.

Kiderült az is, hogy a Teodora Ivaşcu bírónak nem sikerült megindokolnia az ítéletet, így annak a kihirdetése jövő hétre marad, ma csupán a halasztásra vonatkozó döntése kerül fel a portal.just.ro honlapra.

A közvélemény érdeklődésére való tekintettel július 11-én minden valószínűség szerint nyilvános ítélethirdetésre kerül sor a tárgyalóteremben, közölte a Szabadsággal az igazságszolgáltatási forrás.FRISSÍTÉS - Forrásunkkal közölték: jövő héten csupán a bíróságok portálján közli a bíró az ítéletet.

(A borítókép a szerző felvétele)