BL-selejtező: a Djurgårdens IF legyőzésével továbbjutott a Ferencváros

BL-selejtező: a Djurgårdens IF legyőzésével továbbjutott a Ferencváros
A Ferencvárosi Torna Club házigazdaként zárt kapus mérkőzésen 2–0-ra legyőzte a svéd Djurgårdens IF csapatát a budapesti Groupama Arénában a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójában szerdán, és ezzel továbbjutott.

A zöld-fehérek mindkét gólját Tokmac Nguen szerezte, a norvég támadó – aki a Budapesti MTK elleni nyitófordulóban is eredményes volt az NB I-ben – a 33. percben 25 méterről bombázott a hálóba (előtte rendkívül harcosan szerzett labdát a vendégek térfelének közepén), a 62. percben pedig egy gyors kontra végén értékesített ziccert, a gólpasszt az elefántcsontparti Franck Bolitól kapta.

Az OTP Bank Liga címvédője a kvalifikáció második körében, amely ugyancsak egyetlen mérkőzésen dől el, az 51-szeres skót bajnok Celtic Glasgow FC otthonában lép pályára jövő szerdán.

A találkozót a svájci Fedayi San vezette.

Az első fél órában egy veszélyesen kapura kanyarodó Isael da Silva Barbosa-szabadrúgást leszámítva gyakorlatilag semmi érdemleges nem történt a pályán, a 33. percben azonban Tokmac Nguen egyéni villanása után megszerezte a vezetést a Ferencváros. A szünetig visszaállt a korábbi, mindkét csapat részéről kockázatmentes futball, az eredmény pedig nem változott.

A fordulást követően inkább a kontrákra rendezkedett be a Ferencváros, az ukrán Szerhij Sztanyiszlavovics Rebrov vezetőedző taktikája pedig gyorsan beérett, ugyanis egy gyors ellentámadás végén a 62. percben Nguen másodszor is betalált, amivel úgy tűnt, el is dönti a mérkőzést, mivel a svédek gyakorlatilag veszélytelenek voltak Dibusz Dénes kapujára. A duplázó Nguent váltó szlovák Michal Skvarka még biztosabbá tehette volna a hazai sikert, de két óriási helyzetet is elpuskázott. A svéd bajnok az utolsó negyedórára sem tudott változtatni, így a Varga Roland által kihagyott ziccer ellenére is sima győzelmet aratott a Ferencváros.

A Celtic otthonában sorra kerülő összecsapásra készülő Ferencváros így várhatóan nem lép pályára az OTP Bank Liga második fordulójában, mivel a klub arra kérte a Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottságát, hogy továbbjutása esetén halassza el a Diósgyőri VTK elleni szombati találkozót.

Eredmény, BL-selejtező, 1. forduló: • Ferencvárosi Torna Club–Djurgårdens IF (svéd) 2–0 (gól: Tokmac Nguen 2 – 33. és 62. perc) – továbbjutott az FTC.