Bajnokok Ligája: PSG-siker a Liverpool ellen

Bajnokok Ligája: PSG-siker a Liverpool ellen
A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének szerdai esti ötödik fordulójának rangadóján a Paris Saint-Germain 2–1-re verte a vendég FC Liverpoolt, miközben a csoport másik meccsén az SSC Napoli otthon 3–1-re győzte le a szerb Crvena Zvezdát, így ebben a négyesben csak annyi vált biztossá, hogy a Crvena Zvezda már nem juthat be a nyolcaddöntőbe.

A Borussia Dortmund az FC Bruges ellen játszott hazai döntetlennel biztosította be továbbjutását, amelynek során az is biztossá vált, hogy az FC Barcelona és az FC Porto egyformán csoportelsőként jut tovább a legjobb 16 közé. Az A-csoportban az Atlético Madrid kétgólos sikerrel biztosította továbblépését.

A Barcelona a PSV eindhoveni legyőzésével tette biztossá csoportelsőségét a B-jelű négyesben, amelyben a Tottenham 1–0-ra nyert a Wembley Stadionban az Internazionale ellen, és pontszámban beérte az olasz csapatot. Az utolsó fordulót azonban a londoni együttes várhatja jobb helyzetből, mert az egymás elleni mérlegben jobban áll, mint a milánói gárda.

A D-csoportban a Lokomotív Moszkva Galatasaray felett aratott kora esti 2–0-s sikerével már eldőlt, hogy az FC Porto és a Schalke jut tovább a nyolcaddöntőbe, kettejük portói összecsapása azonban a csoportelsőség kérdését is eldöntötte: a portugál együttes 3–1-re nyert, így az utolsó forduló eredményeitől függetlenül a csoport győzteseként jut be a legjobb 16 közé.

Eredmények:

A-csoport: • Atlético Madrid (spanyol)–AS Monaco (francia) 2–0 (gól: Koke – 2. és Antoine Griezmann – 24. perc; kiállítva: Stefan Szavics – 82. perc, Atlético; a 83. percben a monacóiak játékosa, Radamel Falcao 11-est hibázott) • Borussia Dortmund (német)–FC Bruges (belga) 0–0. A csoport állása: 1. (és továbjutott) Atlético 12 pont, 2. (és továbbjutott) Borussia 10, 3. (és Európa Ligás) Bruges 5, 4. Monaco 1.B-csoport: • Tottenham Hotspur (angol)–Milánói Internazionale (olasz) 1–0 (Christian Eriksen – 80. perc) • PSV Eindhoven (holland)–FC Barcelona (spanyol) 1–2 (Luuk De Jong – 83. perc, illetve Lionel Messi – 61. és Gerard Piqué – 70. perc). Az állás: 1. (és továbbjutott) Barcelona 13 pont, 2. Tottenham 7, 3. Inter 7, PSV 1.C-csoport: • Paris Saint-Germain (francia)–FC Liverpool (angol) 2–1 (Juan Bernat – 13. és Neymar – 37. perc, illetve James Milner – 45. + 1. perc, 11 m) • SSC Nápoly (olasz)–Crvena Zvezda Belgrád (szerb) 3–1 (Marek Hamsik – 11., valamint Dreia Mertens 2 – 33. és 52. perc, illetve El Fardou Ben Nabouhane – 57. perc). Az állás: 1. Nápoly 9 pont, 2. PSG 8, 3. Liverpool 6, 4. Crvena Zvezda 4.D-csoport: • Lokomotív Moszkva (orosz)–Galatasaray Isztambul (török) 2–0 (Ryan Donk – 43., öngól és Vlagyiszkav Ignatyev – 54. perc) • FC Porto (portugál)–FC Schalke 04 Gelsenkirchen (német) 3–1 (Eder Militao – 52., Jesus Corona – 55. és Moussa Marega – 94. perc, illetve Nabil Bentaleb – 88. perc, 11 m; a találkozót az aradi Ovidiu Alin Haţegan vezette). Az állás: 1. (és továbbjutott) Porto 13 pont, 2. (és továbbjutott) Schalke 8, 3. Galatasaray 4, 4. Lokomotív 3.