Bajnokok Ligája: hat csapat játszik kedden a továbbjutásért

Bajnokok Ligája: hat csapat játszik kedden a továbbjutásért
Kedden hat csapat is a továbbjutásért játszik a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában, amelynek első játéknapján ezúttal is nyolc mérkőzést rendeznek.

Az F-csoportban a címvédő Real Madridnak, míg a G-csoportban az angol Manchester Citynek a továbbjutás szempontjából nincs teendője, tekintve, hogy három győzelmet követően az előző fordulóban idegenbeli döntetlennel már mindkét együttes biztosította a helyét a legjobb tizenhat között.

Az F-csoportban ezúttal a három magyar válogatott játékost foglalkoztató RB Lipcse követheti a spanyolok példáját, ehhez kedden otthon kell legyőznie a Realt, illetve az ukrán Sahtar Donyeck nem szerezhet pontot a skót Celtic Glasgow vendégeként. A lipcseiek szombati bajnoki mérkőzésükön úgy mentettek pontot Augsburgban háromgólos hátrányról, hogy már emberelőnybe kerülve a 73. percben kezdték meg a felzárkózást. A találkozót Willi Orbán, valamint Szoboszlai Dominik végigjátszotta, viszont a kapus Gulácsi Péter térdszalagszakadását követően továbbra is hiányzott.

A G-csoportban a City mögött a manchesteri csapatot kedden vendégül látó Borussia Dortmund látókörébe került a továbbjutás, ami három módon is összejöhet a hazaiaknak. A legegyszerűbb a német győzelem lenne, míg döntetlen esetén a dán FC Koppenhágának nem szabad nyernie Sevillában. Adott esetben még a hazai vereség is beleférhet a dortmundiaknak, ha a csoport másik meccse döntetlennel zárul.

Az E-csoportban az éllovas Chelsea, valamint a második Red Bull Salzburg bízhat már most a tavaszi BL-folytatás kiharcolásában, a két csapat utóbbi pályaválasztása mellett játszik kedden. Az angolok győzelem esetén jutnak tovább, illetve ha az olasz AC Milan nem nyer a horvát Dinamó Zágráb otthonában, akkor nekik a döntetlen is elég, míg az osztrákoknak ebben az esetben is szükségük lenne a három pontra a továbbjutáshoz.

A H-csoportban ugyancsak két csapat tervezgethet, a Paris Saint-Germain és a Benfica Lisszabon. A franciáknak győzni kellene otthon, ami az izraeli Makkabi Haifa ellen a papírforma igazolása lenne, de döntetlennel is meglehet a továbbjutás, amennyiben az olasz Torinói Juventus nem nyer a Benfica vendégeként. A portugálok számára a képlet hasonló, mint a PSG esetében, a hazai győzelem ér BL-nyolcaddöntős részvételt, valamint a döntetlen akkor, ha a Makkabi párizsi győzelmével nem okoz bombameglepetést.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló, a keddi program (a mérkőzések – két kivétellel – 22 órakor kezdődnek):

E-csoport: • Red Bull Salzburg (osztrák)–Chelsea (angol) – 19.45-kor, élőben közvetíti a DigiSport1, az Orange Sport2 és a Prima Sport1 tévéadó • Dinamó Zágráb (horvát)–AC Milan (olasz) – DigiSport4, Orange Sport2 és Prima Sport4. A csoport állása: 1. Chelsea 7 pont, 2. Salzburg 6, 3. Milan 4 (4–7), 4. Zágráb 4 (3–5).

F-csoport: • Celtic Glasgow (skót)–Sahtar Donyeck (ukrán) • RB Lipcse (német)–Real Madrid (spanyol) – DigiSport2, Orange Sport3 és Prima Sport1. Az állás: 1. (már továbbjutott) Real Madrid 10 pont, 2. Lipcse 6, 3. Sahtar 5, 4. Celtic 1.

G-csoport: • FC Sevilla (spanyol)–FC Koppenhága (dán) – 19.45-kor, DigiSport2, Orange Sport3 és Prima Sport2 • Borussia Dortmund (német)–Manchester City (angol) – DigiSport1, Orange Sport4 és Prima Sport2. Az állás: 1. (már továbbjutott) Man. City 10 pont, 2. Dortmund 7, 3. Sevilla 2 (2–9), 4. Koppenhága 2 (0–8).

H-csoport: • Paris Saint-Germain (francia)–Makkabi Haifa (izraeli) • Benfica Lisszabon (portugál)–Torinói Juventus (olasz) – DigiSport3, Orange Sport1 és Prima Sport3. Az állás: 1. PSG 8 pont (7–4), 2. Benfica 8 (6–3), 3. Juventus 3 (5–7), 4. Haifa 3 (4–8).