Babos és Niculescu is győzött Tajvanban

Babos és Niculescu is győzött Tajvanban
Babos Tímea (45.) egyesben bejutott a 226 ezer dollár összdíjazású tajvani női tenisztorna nyolcaddöntőjébe, miután az első fordulóban legyőzte az ausztrál Arina Rodionovát (124.). A 4. számú kiemelt magyar játékos két sima szettben, 1 óra 17 perc alatt nyert 6:3, 6:2-re; Babos ellenfele a 16 között a szlovén Dalila Jakupovics (169.) lesz.

Ugyancsak szerdán a világranglistán 99. Monica Niculescu már a negyeddöntőbe jutásért játszott a 6. számú kiemelt Zarina Dijasszal (57.). A nézők teljesen más első két szettet láthattak, az elsőben Niculescu lemosta a pályáról kazah ellenfelét, a másodikban viszont ez utóbbi nem adott esélyt Niculescunak. A mindent eldöntő harmadik szett már kiegyensúlyozott csatát hozott, s miután Dijasz 4:3-vezetett, Niculescu kétszer is elvette adogatását, s így végül 6:0, 1:6, 6:4-gyel bejutott a legjobb nyolc közé, ahol a német Sabine Lisicki (246.) és a japán Nao Hibino (93.) közötti találkozó győztesével csap majd össze.

Közben az is eldőlt, hogy az első fordulóban az 1. számú esélyest búcsúztató Ana Bogdan (89.) következő ellenfele a korábbi top10-es játékos, a kanadai Eugenie Bouchard (121.) lesz, aki szabadkártyával indult, s az első fordulóban a kínai Li-un Zsut (116.) búcsúztatta 1:6, 7:5, 2:0-lal, miután utóbbi feladta a küzdelmet.

Szentpétervárott az első forduló jelentette a végállomást Sorana Cârstea (36.) számára, miután két szettben, 7:5, 6:2-re kikapott a papírforma szerint esélyesebb szlovák Dominika Cibulkovától (26.). Ugyancsak az oroszországi tornán Raluca Ioana Olaru párosban búcsúzott, szintén az első fordulóban, miután az ukrán Olga Szavcsukkal az oldalán nem bírt a Sara Errani, Kirsten Flipkens (olasz, belga) duóval, utóbbi 6:3, 6:2-re nyert.

Ilyenformán Szentpétervárott már csak Irina-Camelia Begu (37.) maradt talpon a román indulók közül, ő a szerencsés vesztesként, a tornát visszamondó Simona Halep helyett főtáblára került német Andrea Petkovicot (98.) győzte le az első körben. Az első szett nagy csatát hozott, és csak a rövidítésben dőlt el, a másodikban viszont már egyértelműen az esélyesebb Begu akarata érvényesült, aki 7:6, 6:1-gyel lépett tovább a legjobb 16 közé, ahol az orosz Elena Vesznyina (21.) vagy a cseh Petra Kvitova (29.) vár rá.