Áprilisban újra bolondulhatunk a könyvekért

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Ifjúsági Szervezete idén jubileumi évet ünnepel a Könyvturival, ugyanis tízedik alkalommal várja az olvasni vágyókat, és segít az elárvult könyveknek új gazdára találni. A Könyvturi idei fő eseménye április 19-20. között zajlik Kolozsváron, hagyományszerűen a Szabók bástyájában.

Az Olvass, szeress, adj tovább! mottójú rendezvény április 19-én pénteken 11–18 óra között várja az érdeklődőket, 14.30 órakor kerekasztal-beszélgetés kezdődik, amelyen az elmúlt tíz évre emlékeznek, 16 órakor pedig Bekő Andi gitárestjén lehet részt venni. Április 20-án, szombaton szinten 11–18 óra között tart nyitva a Könyvturi, 14 órakor kerekasztal-beszélgetés lesz az Erdélyi Bulvár 1918-1998 Szakkollégium megalakulásáról, amelynek alapítói a BBTE alkalmazott médiatudományok szak mesteris hallgatói. 14 órakor gyereksarokba várják a kisebbeket Török Rózsa óvodapedagógus irányításával, 15.30 órakor pedig az Ampelopsis Versszínház előadása, A helység kalapácsa felolvasószínház lesz műsoron. 

Az állandó programok között szerepel a jubileumi Könyvturi kiállítás – visszatekintés az elmúlt tíz év design- és hangulatelemeire; a társasjáték kuckó – anyanyelvi, ismeretterjesztő, szórakoztató társasjátékok egyvelege; a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet szakkönyveinek Könyvturija. 

További információkat a X. Könyvturi Facebook-eseménynél találhatnak.