A szokásosnál melegebb lesz november első két hetében

A szokásosnál melegebb lesz november első két hetében
November első két hetében országszerte a sokévi átlagnál melegebb lesz, de esőre is számítani lehet, főleg november 4-e után - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) október 30. és november 12. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

A ma közzétett prognózis szerint Erdélyben és Máramarosban a vizsgált időszak első két napján különösen meleg lesz, a nappali csúcsértékek átlaga eléri a 22 Celsius-fokot, éjszaka Erdélyben 4 fokig, Máramarosban 8-11 fokig hűl le a levegő. A következő napokban is melegebb lesz az ilyenkor megszokottnál, a hét végéig a maximumok 16 és 19, a minimumok 3 és 10 fok között változnak. Jövő héten tovább csökken a hőmérséklet, nappal 10-11 fokig melegszik a levegő, éjszaka 2-3 fok lesz. Esőre november 1-jén, majd 4. és 12. között lehet számítani.

A hegyekben október utolsó két napján 15-16 fok is lehet nappal, éjszaka 5-7 fokra lehet számítani. November első napjától csökkenni kezd a hőmérséklet, a hét végéig a maximumok 9 és 12 fok, a minimumok 2 és 6 fok között változnak. Jövő héten a nappali csúcsértékek átlaga 4-6 fok, a minimumoké mínusz 1 és 3 fok között alakul. Esőre november 1-jén, majd 4. és 12. között lehet számítani.