Vándorbölcsőt adtak át egy ötödik gyermekét váró családnak Tusványoson
Vissza

Vándorbölcsőt adtak át egy ötödik gyermekét váró családnak Tusványoson

A Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) keretében ma adtak át vándorbölcsőt egy ötödik gyermekét váró csíkcsekefalvi családnak.

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) támogatásával működő Kárpát-haza Vándorbölcső Programot a székelyföldi szervezői és olyan nagycsaládosok ismertették, akik már haszonélvezői voltak a programnak. Sepsiszéki Nagy Balázs, az NSKI munkatársa és programfelelőse úgy vélte: a 2012-ben indult bölcsőprogram ösztönzőleg hatott a családokra, és sokaknak elősegítette a gyermekvállalás melletti döntését. A program keretében a harmadik gyermekét vállaló család a kicsi születése előtt hat hónapra bölcsőt kap kölcsön, amelyet általában a templomi közösségben vesz át, és ad majd át a következő családnak. A bölcsőben ringatott gyermekek neveit felírják a bölcső léceire. A programfelelős az MTI-nek elmondta: jelenleg 140 bölcsőjükben ringatnak kisdedeket Erdély településein. Négy olyan székelyföldi települést, Farkaslakát, Máréfalvát, Székelyvarságot és Csinódot is megemlítette, ahol több a keresztelés, mint a temetés.
    A program csíkszentdomokosi szervezői, Kristály József és felesége, Katalin elmondták, tíz gyermekük született, nyolcan élnek közülük. Úgy fogalmaztak: akkor gyarapodott a családjuk, amikor tudatosult bennük, hogy a gyermeket nem vállalni kell, hanem elfogadni. A beszélgetés keretében papi áldással adtak át bölcsőt az ötödik gyermeküket váró csíkcsekefalvi Potó Balázsnak és Évának. A bölcsőt a család négy kisgyereke állta körül.

Borítókép: illusztráció


EZ ÉRDEKELHETI
ÉLETMÓD ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

„Biztosan nevetünk majd Katával, ha ...
VIDEÓ – Tűzijáték a Szent ...
VIDEÓINTERJÚ – Surányi Ildikó: a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ