Változékony időre figyelmeztetnek, sárga jelzés Kolozs megyében is
Vissza

Változékony időre figyelmeztetnek, sárga jelzés Kolozs megyében is

Erdélyben (Kolozs megyében) is fokozott légköri instabilitásra kell számítani – figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM).

A sárga kódjelzés 16 megyére terjed ki és vasárnap reggelig érvényes a Bánságban, a Körösök vidékén, Máramarosban, Erdélyben és a hegyvidéken. Ezekben a régiókban záporokra, zivatarokra kell felkészülni, a hirtelen leeső csapadékmennyiség elérheti a 25-30, néhol a 40-50 litert négyzetméterenként.
Az érintett megyék: Fehér, Krassó-Szörény, Szeben, Arad, Szilágy, Bihar, Hunyad, Szatmár, Beszterce-Naszód, Kolozs, Máramaros, Temes, Mehedinţi, Suceava, Vâlcea, Gorj.

Ugyanakkor szélriadó is érvényben van vasárnap estig, ez 17 megyére terjed ki. A meteorológusok szerint szombat éjjel, vasárnap hajnalban felélénkül a szél a Kárpát-kanyarban és a Déli-Kárpátokban, a Bánság déli részén, Olténiában és Munténia délnyugati részén. A szél 55-75 kilométeres óránkénti sebességgel fog fújni az említett régiókban, a széllökések elérhetik a 80-100 km/h-t. A szélriadó vasárnap estig érvényes a következő megyékre: Fehér, Argeş, Brassó, Buzău, Krassó-Szörény, Kovászna, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Hunyad, Mehedinţi, Olt, Prahova, Szeben, Teleorman, Vâlcea és Vrancea.


EZ ÉRDEKELHETI
ÉLETMÓD ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

CFR 1907: vasutassiker öngóllal
Idejétmúlt a 8 óra munka, 8 óra pihenés?
Kolozs megyében apadt leginkább a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ