Az oktatási intézményeknek tájékoztatniuk kell a szülőket az általános sztrájk miatt előálló változásokról
Vissza

Az oktatási intézményeknek tájékoztatniuk kell a szülőket az általános sztrájk miatt előálló változásokról

Az oktatási intézményeknek folyamatosan közölniük kell a szülőkkel a szükséges információkat az oktatási tevékenységek lebonyolításáról, a beállt változásokról, a tanulók iskolai felügyeletéről az általános tanügyi sztrájk kapcsán – hívja fel a figyelmet az oktatási minisztérium.

Péntek esti közleményében a tárca leszögezi, hogy minden erőfeszítést megtesz azért, hogy a tanítás folytatódjék, és ennek érdekében egyeztetést folytat a tanügyi szakszervezetek képviselőivel. De felhívja ugyanakkor a figyelmet, hogy a tárca nem csak az oktatási rendszer alkalmazottaival, hanem az ország több millió tanulójával és azok szüleivel szemben is felelősséggel tartozik.

A tárca közli továbbá, hogy megtesz minden, a törvénynek megfelelő és a hatáskörébe tartozó intézkedést annak érdekében, hogy elkerülje a 2023. május 22-ére meghirdetett általános sztrájk kitörését.

Hétfőtől, május 22-étől általános sztrájkba lépnek az oktatási szakszervezeti szövetségek tagjai. Simion Hăncescu, a Szabad Tanügyi Szakszervezetek Szövetségének (FSLI) elnöke szerint a szakszervezeti tagok 71 százaléka támogatja a sztrájkot.

„A törvény értelmében a szakszervezeti tagok sztrájkolnak, a többi alkalmazotthoz nincs közünk” - nyomatékosította Hăncescu.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Újabb amerikai F-16-os harci repülők ...
Kelemen Hunor: a bizalmatlansági ...
Kórházépítés 740 millió euróval ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ