Sporthírek röviden a nagyvilágból
Vissza

Sporthírek röviden a nagyvilágból

TENISZ: TECĂUÉK MENETELNEK INDIAN WELLSBEN

Az Indian Wellsben rendezett 8 359 455 dollár összdíjazású keménypályás férfi teniszversenyen Horia Tecău, oldalán a német Kevin Krawietzcel a negyeddöntőbe jutott, miután szoros mérkőzésen 7:6 (7), 7:6 (4) arányban legyűrte a házigazda amerikaiakat képviselő Steve Johnson, Sam Querrey kettőst. Az ötödik kiemelt párosnak egy óra és 44 perc kellett a győzelemhez. Tecăuék ezzel visszavágtak a múlt havi 6:2, 7:6 (5) arányú negyeddöntős vereségért a US Openen. A kaliforniai ATP Masters 1000-es vetélkedőn a román–német duó 5:3-as hátrányba került az első játszmában, de fordítani tudtak, sőt, 6:5-ös állásnál két szettlabdát pazaroltak el. A rövidítésben ők kellett mentsenek két játszmalabdát 4–6-nál, a végén azonban 9–7-re hozták a tie-breaket. A második felvonásban is az amerikaiak vezettek előbb (3:0-ra és 5:2-re), játszmalabdájuk is volt az utóbbi állásnál, de ez a szett is rövidítésbe torkollott, amit végül Tecăuék nyertek 7–4-re. A bajnokok tornájára való kvalifikációért is küzdő román teniszező és társa a folytatásban a Tim Puetz, Michael Venus (német, új-zélandi) duó ellen lép pályára, eddigi nyereményük 59 740 dollár és 180 világranglistapont.

KEZDŐDIK A FÉRFI RÖPLABDA ROMÁN KUPA

Kezdetét veszi a férfi röplabda Román Kupa sorozata, az első fordulóban mindkét Kolozs megyei élvonalbeli együttes érdekelt. A Lőtei Rómeó Attila edzette Kolozsvári Universitatea Sportklub szerdán 18 órai kezdettel az A1-osztály újoncát, a Bukaresti  Olimpia Titanii együttesét fogadja a Horia Demian Sportcsarnokban az első mérkőzésen (visszavágó a fővárosban). A nyolcaddöntő első felvonásán a Dési Egyesülés Bukarestben lép pályára szintén szerdán, 14 órai kezdettel a helyi Ştiinţa ellen, a visszavágót a dési sportcsarnokban rendezik. Az első szakaszt erőnyerőként kihagyja a bajnokság első négy helyén végzett együttes.

ÖKÖLVÍVÁS: NÉGY U-S ÉREM A 8. TRANSILVANIA KUPÁN

A hétvégén a kolozsvári Sportlíceum termében rendezték az ökölvívó 8. Transilvania Kupát, amelyen a Kolozsvári Universitatea Sportklub bokszolói négy érmet szereztek. A kadettek 70 kilogrammos versenyén Csákány Adrián nyert, az ifik 54 kg-os versenyén pedig Cristian Lăpăzan lett az első. Ezüstérmet szerzett Octavian Tanţău az ifik 80 kg-os versenyén, illetve Thomas Văran a gyerekek 45 kg-os versenyén. A vetélkedőn 25 klub 75 öklözője vett részt Romániából és Magyarországról.

VB-ARANY A DZSÚDÓS ŞULCĂNAK

A Kolozsvári Universitatea Sportklub fiatal cselgáncsozója, Adrian Şulcă az olaszországi Olbiában rendezett junior világbajnokságon aranyérmet nyert a 73 kilogrammos súlycsoportban. A kolozsvári dzsúdós a döntőben ipponnal nyert a török Umalt Demirel ellen. Şulcă ezzel folytatta idei jó sorozatát, az Európa-bajnokságon is aranyérmet szerzett, és további három elsősége van az Európa Kupákon.

NŐI KÉZILABDA VB: TELJESSÉ VÁLT A MEZŐNY

Három dél-amerikai válogatottal teljessé vált a decemberi, spanyolországi női kézilabda-világbajnokság mezőnye. A Paraguay fővárosában, Asunciónban rendezett dél- és közép-amerikai bajnokságot a várakozásoknak és az erőviszonyoknak megfelelően Brazília nyerte meg Argentína és a házigazda Paraguay előtt, így ez a három csapat jutott ki a világbajnokságra.
A brazilok és a paraguayiak azonos csoportban szerepelnek majd a december 1. és 19. között esedékes, 32 csapatos spanyolországi tornán.

A világbajnokság csoportbeosztása:

A-csoport (Granollers): Franciaország, Montenegró, Angola, Szlovénia.

B-csoport (Llíria): Oroszország, Szerbia, Kamerun, Lengyelország.

C-csoport (Castelló): Norvégia, ROMÁNIA, Irán, Kazahsztán.

D-csoport (Torrevieja): Hollandia, Svédország, Puerto Rico, Üzbegisztán.

E-csoport (Llíria): Németország, MAGYARORSZÁG, Csehország, Szlovákia.

F-csoport (Granollers): Dánia, Dél-Korea, Tunézia, Kongó.

G-csoport (Castelló): Horvátország, Japán, Brazília, Paraguay.

H-csoport (Torrevieja): Spanyolország, Ausztria, Argentína, Kína.

A csoportok első három helyezettje jut tovább a középdöntőbe.

U-BT: MÉGSEM IGAZOLJÁK LE WILL CHERRYT

A 30 éves játékirányító Will Cherry hazatért az Egyesült Államokba, a Kolozsvári U-BT férfi kosárlabdacsapatához való igazolása ugyanis kútba esett, miután kiderült, hogy az amerikai kosaras egészségügyi problémákkal küszködik. Két különböző orvosi kabinet vizsgálata alapján kiderült, hogy Cherrynek szívproblémái vannak. Will Cherryt az amerikai–román Giordan Watson és az amerikai Brandon Brown sérülése miatt akarták Kolozsvárra hozni.

KOLOZSVÁRI CSAPATEZÜST TENISZBEN

A tenisz országos bajnokságon a Kolozsvári Universitatea Sportklub csapata második lett, miután a döntőben 5–2-re kikapott a Bukaresti Dinamótól. A győzelmeket Mihnea Turcu és a Turcu, Călin Manda páros jegyezte. Az első találkozón a kolozsváriak szintén 5–2-re verték a Bukaresti Sportul Studenţescet, az Universitatea pontjait Manda, Eric Verdeş, Răzvan Codescu, Turcu és a Manda, Turcu kettős szállította.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Csecsemőhalandóság: először csökken ...
Hat embert lelőtt egy fiatal nő egy ...
Jelentősen nőtt az elektromos ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ