Sepsi–Krajova: mind a két klubot megbüntették
Vissza

Sepsi–Krajova: mind a két klubot megbüntették

Kétszeri halasztás után ma döntést hozott a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) Fegyelmi Bizottsága a vendégszurkolók magyarellenes rigmusai miatt az első félidő közepén lefújt Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–Krajovai U 1948 mérkőzés ügyében.

A Szuperliga 23. fordulójában kiírt találkozót, amint az várható volt, a zöldasztalnál 3–0-lal írták a Sepsi javára, ugyanakkor mindkét csapatot pénzbírsággal sújtották – meglepő módon a Sepsinek kell többet fizetnie.

A FRF honlapján megjelent döntés szerint a székelyföldi csapatra azért róttak ki 25 ezer lejes bírságot, mert megszegte a mérkőzések megrendezésére vonatkozó előírásokat. A Krajovának ezzel szemben szurkolóinak magatartása miatt csak 22 500 lejt kell fizetnie, ugyanakkor az oltyán klub drukkerei nem vehetnek részt a csapat következő hat idegenbeli (vagy semleges pályán szervezett hazai) találkozóján.

A Krajovai U vezetősége további szurkolói rendbontásoktól tartva korábban úgy döntött, hogy meghatározatlan ideig nem enged be szurkolókat a csapat otthoni mérkőzéseire.

Az oltyán klub, amely első perctől hárította a felelősséget és a házigazda Sepsit vélte vétkesnek a történtekért, az ítélet kihirdetése után felháborodásának adott hangot, kifejtve: fellebbeznek a döntés ellen a Fegyelmi Bizottságnál, és ha nem járnak sikerrel, a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordulnak „igazukért”.

Mint ismeretes, a hazai élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 23. fordulójában, január 29-én játszott Sepsi OSK–Krajovai U 1948 mérkőzésen Andrei Chivulete játékvezető a xenofób megnyilvánulások miatt előbb néhány percre megállította a mérkőzést és az öltözőbe küldte a csapatokat. A gyalázkodás azt követően is folytatódott, hogy kis szünet után a játék újrakezdődött, így a bíró a 26. percben lefújta a találkozót.

A Sepsi a zöldasztalnál „szerzett” győzelemmel 37-re növeli pontjai számát, de marad a Szuperliga tabellájának 6., még felsőházi rájátszást érő helyén, a 44 pontos másik krajovai csapat, az U SK mögött; viszont így – öt fordulóval az alapszakasz vége előtt – négy pontra nő az előnye a hetedik helyezett Ploieşti-i Petrolullal és hétre a nyolcadik Krajovai U 1948-cal szemben.

Borítóképünk illusztráció. Fotó: facebook/osksepsi


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Erdély számos településén megemlékeznek ...
Brassai-ballagás: „Legyetek ...
Áradások Argeş és Vâlcea megyében

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ