Precedens a hazai fociban: magyarellenes rigmusok miatt lefújták a Sepsi meccsét!
Vissza

Precedens a hazai fociban: magyarellenes rigmusok miatt lefújták a Sepsi meccsét!

A hazai labdarúgás történetében mindeddig példátlan döntést hozott ma délután Andrei Chivulete játékvezető: a vendégszurkolók magyarellenes rigmusai és rasszista magatartása miatt lefújta az élvonalbeli Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK és a Krajovai U 1948 közötti mérkőzést, amelynek eredménye így a zöldasztalnál dől majd el, és minden bizonnyal a házigazdák javára írják 3–0-lal.

A Szuperliga 23. fordulójában vasárnap késő délutánra kiírt összecsapás 0–0-s állásnál szakadt először félbe, amikoris a találkozó 25. percében a 36 éves bukaresti bíró az öltözőbe parancsolta a játékosokat a vendégszurkolók szélsőséges viselkedése miatt. Néhány perc múlva a csapatok visszajöttek a pályára, és folytatódott a játék, de alig kezdődött el ismét, a szurkolók folytatták a műsort, így a 27. percben a játékvezető véget vetett a találkozónak.

A krajovai szurkolók egyébként nem először bizonyították magyarellenességüket, ugyanakkor arra volt már példa az élvonalban, hogy magyarellenes incidensek miatt szakadt félbe találkozó, ám most először fújtak le mérkőzést rasszizmus okán.

Fotó: facebook.com/osksepsi

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Csecsemőhalandóság: először csökken ...
Hat embert lelőtt egy fiatal nő egy ...
Jelentősen nőtt az elektromos ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ