Menetrendszerinti autóbuszjárat a Tordai-hasadékba
Vissza

Menetrendszerinti autóbuszjárat a Tordai-hasadékba

Menetrendszerinti buszjárattal is meg lehet majd közelíteni Kolozsvárról a közép-erdélyi térség legnagyobb természeti látványosságát, a Tordai-hasadékot - közölték ma a természetvédelmi terület üzemeltetői.

Erdély egyik legismertebb természeti látványosságát eddig csupán gépkocsival, turistabusszal lehetett látogatni, a kolozsvári civilek évek óta kérik egy menetrendszerinti járat beüzemelését a hétvégi kirándulóknak. A menetrendszerinti buszjárat a turizmust is elősegítheti, a Kolozsvárra repülővel érkező turistáknak, itt tanuló külföldi diákoknak ugyanis nehéz volt megoldani a kijutást, ha meg szerették volna látogatni a nevezetességet.

A tájékoztatás szerint június 6-tól menetrendszerinti buszjárat közlekedik Kolozsvár és a Tordai-hasadék között. A Magyarpeterd (Petreştii de Jos) végállomású járat megállója öt-tíz percnyi gyalogútra lesz a hasadéktól.

A kolozsvári közszállítási vállalat (CPT) közölte: az M71 jelzésű járat hétköznapokon háromszor, szombat-vasárnap kétszer fordul Kolozsvár és Magyarpeterd között, egy jegy ára 15 lej, amelyet a buszvezetőnél is meg lehet váltani. Kezdetben kisbuszok közlekednek az útvonalon, de igény esetén nagybuszokra cserélik őket.

(Fotó: Valea Arieşului/Facebook)


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Újabb amerikai F-16-os harci repülők ...
Kelemen Hunor: a bizalmatlansági ...
Kórházépítés 740 millió euróval ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ